Vukanović: Na svojoj koži sam osjetio evropski put, maltretirali su me 45 minuta

Vijesti 27. mar 202419:36 0 komentara
Nebojša Vukanović (N1)

Nebojša Vukanović, zastupnik u NSRS-u i predsjednik Liste za pravdu i red, u Danu uživo na N1 kazao je kako je na svoj koži osjetio evropski put. Kako je ispričao, prije nekoliko dana bio je žrtva maltretiranja hrvatskog policajca koji mu je kazao da dolazi iz "trećeg svijeta".

N1: Prethodnih dana pričalo se o napretku BiH na evropskom putu, jučer smo se već vratili u bh. stvarnost. Visoki predstavnik Christian Schmidt nametnuo je izmjene Izbornog zakona, Dodik uzvraća da bi to značilo poništenje svih izrečenih vrijednosti do sada, pa i onih o EU. Jesmo li na pragu nove krize?

Kriza je kod nas permanenta, ne znam šta bi se u ovoj zemlji dogodilo da je nema tri mjeseca. Što se tiče evropskog puta osjetio sam ga na vlastitoj koži prije nekoliko dana. Išao sam do Benkovaca i Splita i na granici me hrvatski policajac zadržao 45 minuta. Takvo maltretiranje nisam doživio u životu. Kaže da smo došli iz trećeg svijeta. Pa da sam došao iz sedmog ne daje vam pravo. To najbolje govori koliko smo daleko od EU i kako nas tretiraju komšije. Ako Crna Gora nije za 12 godina zatvorila nijedno poglavlje onda možete misliti koliko će trajati. Ako se oslobodimo ovih političara koji nas 30 godina vode unazad i ako dođe nova politička elita koja bi istinski radila na izgradnji institucija, vladavini prava, podizanju standarda, vođenju računa o životnoj sredini – onda će nas svako rado prihvatiti, reće da smo Evropa. Mogli bi tada za pet godina biti u EU.

Opširnije OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!