Za vikend u Banjaluci “trke u kojima uspjeh ne mjerimo satom”

Vijesti 02. jun 202312:23 0 komentara
Ilustracija

U okviru "Vivia Run&More Weekend" festivala u Banjaluci koji počinje danas i traje do nedjelje, takmičit će se hiljade djevojčica i dječaka.

Kako navode organizatori ovo su trke u kojima se uspjeh neće mjeriti satom.

Cilj nisu samo medalje, već neke sasvim druge vrijednosti: zdrave navike, fer plej, poštovanje razlika, prijateljstvo, istrajnost i uzajamna podrška su samo neke od nagrada koje predškolci i školarci osvajaju negdje na putu između starta i cilja.

Najpopularnija trka Color fun run bit će održana u subotu 3.juna, a takmičari mogu da se prijave i za “Tropic Bambini Maraton” i “Intersport School Run”.

Banjalučki polumaraton vikend postoji već šest godina, a promovišu se vrijednosti koje jačaju sportski duh i prijateljstvo među djecom, ali odraslima, ističe Goran Ćorić, direktor i idejni tvorac “Vivia Run&More Weekend” festivala u Banjaluci.

“Intersport School Run” obuhvata takmičenja osnovaca i srednjoškolaca na 700 metara u različitim kategorijama – za lični i školski rezultat. Kotizacija je besplatna, a pokloni spremni. Oni koji prvi prođu kroz cilj biće nagrađeni i kotizacijom za najluđu zabavu u okviru urnebesne i jedinstvene u Evropi “Nektar Color Fun Run”.

“Run and More Community” nastavlja da njeguje filantropski karakter trka. Učesnici su ove godine dobili privilegiju da prodaju svoje kilometre i novac doniraju za rad humanitarnog telefona dostupnog žrtvama svih oblika nasilja, a posebno djeci i mladima. Pozvali smo poslovne partnere i prijetelje da budu dio kampanje “Za ljepše boje djetinjstva – Podrži Plavi telefon!”

“Važnost postojanja Plavog telefona se ogleda u njegovoj dostupnosti žrtvama nasilja. Naša linija je otvorena svakoga radnog dana od 9h do 22h. Dugoročni cilj je da ideja bude sistemski prepoznata i podržana od institucija, te da naša linija bude otvorena 24 časa”, kaže Saša Risojević, psiholog Plavog telefona.

“Nektar Color Fun Run” privlači posebnu pažnju takmičara i navijača sa svih strana svijeta, a posebno mladih. Banjalučani i njihovi gosti, različitih profila i generacija, trče dva kilometra posipajući se organskim bojama, uz pozdravne decibele sa muzičkih punktova. Grad na Vrbasu odzvanja smijehom, plesom, drugarstvom, poklonima… Slavimo svakog uspješno obojenog učesnika, poruka je jasna.

U sklopu jedinstvene adrenalinske avanture svima, centralna trka bit će polumaraton koji će se održati u nedjleju, a biće upriličene i trke na 5 i 10 km, te Team Run.

Među brojnim sponzorima i prijateljima trke je i N1.

“Vivia Run and More Weekend” prepoznali su i podržali predsjednik Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Grad Banjaluka, kompanija M:tel, Imlek, G-Drive, NIKE, Sport Time Balkans, Nektar, Intersport, Tropic/Moj Market, MyBook, Metromedia Group i Olimpijski komitet BiH.

Generalni medijski pokrovitelj je Radio – televizija Republike Srpske, a medijski partneri BHRT, ATV, N1, K3, ELTA TV, Dnevni avaz, Nezavisne novine, Glas Srpske, Srpska Info, Buka, Banjaluka.net, BLink, Lola, Dnevni list, 24sedam, Radio M, Hard Rock radio, Uno radio, Kontakt radio, A radio, NES radio, Moje trčanje i Trčanje RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!