Zamjenik ministra odbrane BiH: Saradnja sa NATO-om da, integracije ne

Vijesti 30. aug 202318:10 0 komentara
Na fotografiji uniforma britanskog pripadnika NATO snaga na jednom od poligona u Severnoj Makedoniji (MO Sjeverne Makedonije)

Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Aleksandar Goganović izjavio je poslije sastanka sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za operacije Thomasom Goffusom da nije razgovarano o članstvu već isključivo o saradnji države sa Alijansom, te da je stav bh. entiteta Republika Srpska jasan - saradnja da, integracije ne.

“Moj lični stav, stav SNSD-a i institucija Republike Srpske je jasan o tom pitanju, NATO saradnja da, NATO integracije ne, što je i definisano Programom reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, kao vrhovna komanda”, tvrdi Goganović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o saradnji sa NATO-om, bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu.

Sagovornici su istakli da su mir i stabilnost imperativ za sve, a Goganović je pohvalio saradnju EUFOR-a i NATO-a na misiji očuvanja bezbjednosti u BiH.

On je istakao važnost činjenice da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku o novoj strukturi generalske strukture Oružanih snaga BiH.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za operacije Thomas Goffus tokom susreta sa ministrom i zamjenikom ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukanom Helezom i Aleksandrom Goganovićem istakao je da će BiH uvijek imati podršku na njenom putu ka dostizanju demokratskih standarda u okvirima kolektivnog sistema bezbjednosti, na korist svih njenih stanovnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!