Zvaničnici RS uputili saučešće povodom novog masovnog ubistva u Srbiji

Vijesti 05. maj 202316:15 0 komentara
N1

Kod Mladenovca u Srbiji sinoć je u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Poslije višesatne opsežne potrage uhapšen je osumnjičeni U.B. Zvaničnici u Republici Srpskoj su povodom nove tragedije koja je zadesila Srbiju, uputili saučešće predsjedniku Aleksandru Vučiću i narodu te zemlje.

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i narodu Republike Srbije povodom gubitka ljudskih života u bezumnom terorističkom napadu u Mladenovcu

“Duboko me je potresla vijest o gubitku nevinih ljudskih života u bezumnom terorističkom napadu u Mladenovcu. Iako je u ovim teškim trenucima za Vas i srpski narod teško naći riječi utjehe, molim Vas da porodicama nastradalih prenesete izraze najdubljeg saosjećanja, a povrijeđenima želje za brz oporavak”, navodi se u telegramu predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

Povodom ubistva nedužnih mještana u selima kod Mladenovca i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća Aleksandru Vučiću.

“S nevjericom primio sam vijest o bezumnom napadu i ubistvima nedužnih mještana u selima kod Mladenovca. U danu kad u Republici Srpskoj i Srbiji oplakujemo nevine žrtve iz beogradske škole, zadesila nas je nova tragedija. Vama i porodicama ubijenih upućujem najiskrenije saučešće uz poruku da nađemo snage u ovim teškim danima. Povrijeđenima želim brz oporavak. Kao narod i društvo moramo naći adekvatan odgovor da se ovakve tragedije ne ponavljaju i da obezbijedimo stabilno i mirno okruženje za život”, navodi se u telegramu saučešća predsjednika Republike Srpske.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković uputio je saučešće predsjednici Vlade Srbije Ani Brnabić i građanima Srbije, javlja Anadolija.

“Zajedno sa narodom Srbije i porodicama stradalih, žalimo za nedužnim žrtvama, dijeleći vaš bol. U svoje ime, i u ime Vlade Republike Srpske, primite najdublje saučešće”, navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić uputio je, u svoje ime i u ime Narodne skupštine, izraze najiskrenijeg saučešća svim porodicama nastradalih, predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, predsjednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, predsjedniku Narodne skupštine Republike Srbije Vladimiru Orliću i čitavom narodu Republike Srbije povodom tragedije koja se desila u Mladenovcu.

“Sa tugom i nevjericom primili smo vijest o tragediji koja se dogodila u Mladenovcu. U ovakvim trenucima narodu Srbije možemo poručiti da saosjećamo sa njihovim bolom”, naveo je Stevandić.

OIstali bh. zvaničnici upisali su se u Knjigu žalosti u Ambasadi Srbije u Sarajevu.

Otvorena Knjiga žalosti u Sarajevu i Banjaluci povodom masakra u Beogradu

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije potvrđeno je da su pripadnici MUP-a nakon opsežne potrage uhapsili U. B. (2002. godište) u okolini Kragujevca, koji se sumnjiči da je noćas vatrenim oružjem usmrtio osam osoba i ranio 14. Povrijeđene osobe zbrinute su u bolnicama.

Napad u selima kod Mladenovca je drugi smrtonosni napad vatrenim oružjem koji se dogodio u Srbiji u dva dana.

Prvi napad dogodio se u srijedu, kada je u beogradskoj osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” učenik sedmog razreda ubio osmero učenika i radnika obezbjeđenja te ranio više osoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!