Zvaničnik NATO-a o otmici Milorada Dodika

Vijesti 29. mar 202213:10 > 13:16 5 komentara
Milorad Dodik (Anadolija)

Prosrpski portal iz Crne Gore IN4S objavio je informaciju u kojoj je navedeno da NATO snage planiraju otmicu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Tu informaciju prenijela je bez korekcija većina medija u Republici Srpskoj, kao i portal RTRS.

Dizanje tenzija: Mediji u RS pišu o otmici Milorada Dodika od strane NATO-a

Tim povodom oglasio se neimonovani zvaničnik NATO-a koji je prokomentarisao očito lažne navode.

Navodi koji su nedavno objavljeni na crnogorskom portalu ‘IN4S’ o planovima NATO-a da izvrši akciju kidnapovanja srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorada Dodika su besmislice, priča plasirana bez dokaza. Već više od dvije decenije NATO snažno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. NATO ostaje predan snažnom političkom dijalogu i praktičnoj saradnji sa Bosnom i Hercegovinom.“ rekao je. 

I sam Milorad Dodik komentarisao je tvrdnje portala IN4S koji u svom impressumu kao glavnog urednika potpisuje slavnog kubanoskog boksera Félixa Savóna.

Vidim da je to privuklo pažnju. Prvi poziv koji mi je stigao je bio od moje majke, koja je bila veoma uznemirena time, pa sam morao da njoj obašnjavam o čemu se radi. Mene sad već može da zabrine činjenica da iz NATO niko nije demantovao takve informacije, ali šta da radimo… Vidjećemo, ništa nije sigurno na ovom svijetu danas” kazao je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare