Kupila televizor i skinula “zaštitni sloj”: Uslijedilo je iznenađenje (VIDEO)

Viralno 03. feb 202413:32 0 komentara
Screenshot/TikTok

Tiktokerka je nasmijala korisnike društvene mreže kada je na snimku pokazala kakvu je grešku napravila pri kupovini novog televizora.

“Sada mogu da pričam o tome, jer je prošlo dosta vremena”, napisala je TikTok korisnica u napomeni pored svog videa. Na snimku se vidi šta je uradila kada je kupila novi televizor i, misleći da radi pravu stvar, umalo ga uništila.

Nakon što je postavila uređaj, mislila je da je ekran zaštićen folijom, slično kao kod telefona ili nekih drugih uređaja sa ekranom, pa ga je uklonila. Međutim, tamni sloj koji prekriva ekran nije zaštitni, već je jedan od najvažnijih dijelova uređaja bez kojeg ne možemo vidjeti sliku. To je polarizacijski film koji kontrolira svjetlo na ekranu i omogućava mu da prikaže sliku. Bez ovog filma, ekran je samo jednolično osvetljen.

@kumalashstudio I feel like I can talk about this now since its been a while. WHY was there not a sticker on the front that said this is not a protective plastic. Do not remove 😭 #movingtospain #usatospain ♬ original sound – 🇺🇸KUMA|Life & Lashes in 🇪🇸

U jednom od kasnijih videa rekla je da su ona i njen suprug bili uvjereni da je u pitanju zaštitna folija, pogotovo što je malo popustila u jednom od uglova.

Komentatori ispod videa često izražavaju iznenađenje što tiktokerka to nije znala, a među njima je bio i prodavac TV-a koji je otkrio da njen slučaj nije izolovan i da je često imao problem sa mušterijama koje su htjele da vrate televizor, govoreći da je „prestao raditi, nakon uklanjanja zaštitnog filma”. Isto je potvrdio i proizvođač televizora čiji je model tiktokerka kupila. Shvativši njenu nevolju, ženi je poslao novu televiziju, prenosi portal index.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!