Oglas

Namirnice koje su najzdravije kada se jedu sirove

author
index.hr
09. jun. 2023. 14:07
shutterstock_622381814-750x500 (4)
Shutterstock | Shutterstock

Neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale.

Oglas

Znate li koje su namirnice iznimno zdrave kada se jedu sirove? Evo popisa.

Krastavci


Dok će neki od svježih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove. Mogu biti dio salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.

Oglas

Špinat


Špinat je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog, kao dio salate, jer kuhanjem gubi okus i aminokiseline, prenosi Index.hr.

Cikla


Cikla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.

Oglas

Mrkva


U usporedbi s kuhanom mrkvom, sirova je puno hranjivija.

Paradajz


Konzumiranje sirovog paradajza može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.

Oglas

Luk


Ako volite luk, imamo odličnu vijest. U sirovom luku nalaze se kemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.

Brokula


Brokula se ubraja među najzdravije povrće, osobito ako se jede sirova. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite je na minutu do dvije u vruću vodu i kratko prokuhajte te ocijedite.

Oglas

Bijeli luk


Ako ga jedete sirovog, bijeli luk vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Više tema kao što je ova?

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare

Pratite nas na društvenim mrežama