Namirnice koje su najzdravije kada se jedu sirove

Lifestyle 09. jun 202314:07 0 komentara
Shutterstock

Neke namirnice nemoguće je jesti sirove, dok postoje one koje termičkom obradom gube svoju hranjivost, vitamine i minerale.

Znate li koje su namirnice iznimno zdrave kada se jedu sirove? Evo popisa.

Krastavci

Dok će neki od svježih krastavaca napraviti varivo, njih je ipak bolje jesti sirove. Mogu biti dio salata, niskokalorična užina ili dodatak humusu.

Špinat

Špinat je bogat vitaminima C i E, vlaknima, enzimima i aminokiselinama. Najbolje ga je konzumirati sirovog, kao dio salate, jer kuhanjem gubi okus i aminokiseline, prenosi Index.hr.

Cikla

Cikla je hranjiva i obiluje folatom, važnim za razvoj mozga.

Mrkva

U usporedbi s kuhanom mrkvom, sirova je puno hranjivija.

Paradajz

Konzumiranje sirovog paradajza može odgoditi mnoge bolesti, od dijabetesa do bubrežnih kamenaca.

Luk

Ako volite luk, imamo odličnu vijest. U sirovom luku nalaze se kemikalije koje mogu prevenirati rak pluća i prostate.

Brokula

Brokula se ubraja među najzdravije povrće, osobito ako se jede sirova. Ipak, ako vam to ne zvuči primamljivo, ubacite je na minutu do dvije u vruću vodu i kratko prokuhajte te ocijedite.

Bijeli luk

Ako ga jedete sirovog, bijeli luk vas hrani svojstvima važnima za borbu protiv raka.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!