“Bila su potrebna samo dva dana da se svi u Bayernu zaljube u Manea”

Nogomet 11. jul 202208:50 0 komentara
REUTERS/Andreas Gebert

Sadio Mane došao je u Bayern iz Liverpoola u transferu vrijednom 32 miliona eura.

Njemački Bild izašao je s naslovom “Zato svi u Bayernu vole Manea“. Kako navode, senegalski napadač se nevjerojatnom brzinom prilagodio u Munchenu.

“Bila su mu potrebna dva dana kako bi sve oduševio“, započinje Bild pa dodaje:

“Mane od petka trenira u Bayernu i već su se svi zaljubili u novu superzvijezdu. Svojom osobnošću i stilom igre savršeno odgovara Minhenu. Na prva dva treninga postigao je niz golova, pogađao desnom i lijevom. Nema oklijevanja kada je blizu gola.”

Trener Bayerna Julian Nagelsmann zadovoljan je brzinom prilagodbe Manea na agresivnu igru.

“Mane juri za loptom kao niko drugi. Nakon jučerašnjeg treninga imali su dodatne zadatke. Mane je pola sata trčao i pucao na gol Svena Ulreicha. Dao je gas za Bayern. Mane, samo naprijed. Nema se na što navikavati, odmah je ostavio svoj otisak. Zapovijeda na engleskom, budi suigrače, razgovara. Nevjerovatnog je raspoloženja“, dodaje Bild pa nastavlja:

“Stalno možete vidjeti kako se smije, on zaista uživa u nogometu, a želi se pobrinuti i za dobru atmosferu u svlačionici, u kojoj je najavio da će pjevati.”

Izjava senegalskog napadača govori tome u prilog.

“Imam nekoliko pjesama na repertoaru. Razmislit ću i odabrati najbolju kako bih kao veliki pjevač nastupio pred momcima‘, rekao je Mane.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad