Mijatović o zvijezdi Reala: “Zna u kakvoj je situaciji, a on dodatno provocira”

Nogomet 15. sep 202416:14 0 komentara
REUTERS/Vincent West

U petom kolu La Lige, Real Madrid je u gostima pobijedio Real Sociedad 2:0, ostvarivši prvu gostujuću pobjedu sezone.

Golove za Real postigli su Vinicius Junior i Kylian Mbappe, oba s bijele tačke, u 58. i 75. minuti. Vinicius je nakon svog gola provocirao domaću publiku, što je izazvalo nezadovoljstvo bivšeg napadača Reala Peđe Mijatovića.

Mijatović je na Carrusel Deportivu gdje je stručni sukomentator rekao: “Baca kamenje na svoj krov. Nije mi jasno zašto to radi jer si nanosi štetu. Zna u kakvoj je situaciji, a on dodatno provocira publiku. Znam da navijačima Reala ovakvo ponašanje ne sjeda najbolje.”

Peđa Mijatović, rođen 1969. u Podgorici, bio je ključni igrač generacije koja je 1987. osvojila juniorski svjetski naslov za Jugoslaviju, zabivši važan gol protiv Brazila u četvrtfinalu.

Njegov najpoznatiji trenutak došao je 1998. kada je golom protiv Juventusa donio Real Madridu prvi naslov prvaka Evrope nakon 32 godine. Godinu ranije bio je drugi u izboru za Zlatnu loptu, iza Ronalda Nazaria.

Mijatović je u karijeri igrao za klubove poput Partizana, Valencije, Fiorentine i Levantea te je tri godine bio sportski direktor Real Madrida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!