Oglasili se iz Mbappeovog tima nakon optužbi za silovanje: “U potpunosti je miran jer zna da ništa nije uradio…”

Nogomet 16. okt 202414:27 0 komentara
Foto: REUTERS/Susana Vera

Zvijezda Real Madrida Kylian Mbappe već danima je u centru pažnje zbog navodnih sumnji da je umiješan u silovanje u Stokholmu. Javnosti se obratila i njegova zastupnica Marie-Alice Kanu Bernard.

Iz policije Stokholma su potvrdili da postoji prijava za silovanje. Naravno ništa nisu precizirali, ali ona koincidira sa vremenom u kojem je francuski fudbaler posjetio glavni grad Švedske.

Ipak, Mbappeova zastupnica Marie-Alice Kanu Bernard ističe da da ni on ni pravni tim nisu dobili nikakvo zvanično obavještenje da se za nešto sumnjiči.

“Kylian je potpuno miran, jer zna da ništa nije uradio. Prati ovaj napad sa distance i mada je donekle zaštićen, uticat će ovo na njega. On ima 25 godina. Mi pride nismo još zvanično obavješteni da njega za nešto terete. A mediji ne oklijevaju. S tim je teško živjeti”, rekla je Kanu Bernard.

Ona kategorički odbija da je silovanje moglo da se desi a da se pritom i zataška, zbog brojnih kamera.

“Ako se to desilo u hotelu, tamo ima 10.000 kamera, za nas je to odlično. Kao što smo videli u slučajevima nekih sportista u inostranstvu, zahvaljujući tim kamerama u hotelskim hodnicima možemo tačno da saznamo šta se desilo, a šta ne. On živi drugačije od nas, naravno. Oko sebe ima sanitarni kordon, živi u balonu koji mu ne dozvoljava da uopšte uzlazi u rizične situacije. Jer on je vrlo izložen i svjestan je toga. I sve je postavljno tako da do ovakvih situacija ne dođe. Uvijek ima nekog s njim.”

Sigurno da bi za samog Mbappea bilo najbolje da se sve što prije razriješi. A ovaj put u Stokholm nije mu donio samo potencijalnu umiješanost u neprijatnu situaciju, već i osude iz Francuske, jer je prethodno odbio poziv reprezentacije sa opravdanjem da mora potpuno da sanira povredu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!