Poljski novinari otišli predaleko: Reprezentativac Hrvatske dobio prijetnje smrću

Nogomet 16. okt 202410:36 0 komentara
Foto: REUTERS/Kacper Pempel

Potpuno ludu utakmicu odigrale su u utorak Poljska i Hrvatska. Šest golova, crveni karton za Livakovića i na kraju izjava Poljaka da ne mogu da vjeruju da su u prilici da čak mogu malo i da žale zbog rezultata.

Poveli su Poljaci nakon samo pet minuta, da bi u 26. minutu gubili 1:3, ali su do odlaska na odmor smanjili zaostatak na samo jedan gol. U 69. minutu je postavljen konačan rezultat, a Hrvati su meč završili bez Dominika Livakovića koji je u 76. minutu dobio direktan crveni karton.

Ispucao je Livaković loptu i zakačio nogom Roberta Lewandowskog, a sudija Alejandro Hernandez pokazao mu je put ka svlačionici.

Burne reakcije je izazvala ova situacija na obje strane, ali čini se da je reakcija poljskih novinara bila malo i pretjerana pa je dovela do toga da Livaković dobije i prijetnje smrću na društvenim mrežama.

Iz perspektive poljskih novinara, Livaković je zamalo okončao karijeru Roberta Lewandowskog, a kada se u javnost iznesu takve tvrdnje onda je i za očekivati da gomila anonimnih ljudi na društvenim mrežama, pa nema druge riječi nego – podivlja.

Ali, šta i očekivati kada se na istim tim društvenim mrežama sportski novinari oglase na ovakav način:

“Livaković je bandit. Nema opravdanja za ovakav potez, mogao je da mu slomi nogu. Crveni katon je deset hiljada posto zaslužen. Dečko je i dalje vjerovao da će VAR promijeniti odluku i nije želio da napusti teren i ode u svlačionicu. Neka pogleda snimak bar jednom i dođe da se izvini nakon utakmice“, napisao je Tomek Hata, urednik sportske rubrike iGol.pl-u.

Novinar portala goal.pl Damjan Šmik bio je još grublji:

“Za ovakve k…inske poteze treba uvesti veće kazne u Ligi nacija i suspenzije na duže vrijeme. Marš napolje! Lewandowski ima zglobove od titanijuma. Sa ovakvim udarcem trebalo bi da provede noć u bolnici, a čovjek skine prašinu sa sebe i nastavi da igra“.

“Livakoviću, prljavi gade, brojiš zadnje dane. Bezvrijedni k..vin sine, tražiću te, naći ću te. I ubiću te. Dječače, spavaj svake noći otvorenih očiju“, poručio je Livakoviću jedan korisnik mreže X.

Drugi je napisao:

“Livakoviću, k..vo bez digniteta, zamalo si ubio poljskog jurišnika. To nije bio normalan ulazak, nego napad. Da je ovo prava Poljska ti ne bi ni napustio zemlju, odveli bi te u zatvor pravo sa stadiona“.

A neki su se “samo“ naslađivali dijeleći snimak iz prošle sezone na kome se vidi kako jedan navijač Trabzona udara Livakovića tokom meča.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

PROČITAJTE JOŠ:

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!