Vico Zeljković se pomirio se sa ispadnjem iz A Lige nacija: “Potrebno je strpljenje i mnogo rada”

Nogomet 15. okt 202410:05 0 komentara
Foto: N1/F.Z.

Predsjednik Nogometnog/fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković, oglasio se na zvaničoj Facebook stranici poslije novog poraza Zmajeva.

Zeljković se već pomirio sa činjenicom da su Zmajevi ispali iz najelitnijeg ranga Lige nacija, iako matematičke šanse još postoje.

“Iza nas je još jedan ciklus utakmicu u UEFA A Ligi nacija. Čim smo saznali protivnike u grupi, znali smo koliko nas težak izazov očekuje protiv ekipa koje predstavljaju sami krem evropskog fudbala. Na samim utakmicama smo vidjeli zašto je to tako, ali smo i uprkos tome na svim susretima imali periode dobre igre i bili ravnopravni protivnici”, kazao je prvi čovjek bh. fudbala.

Predsjednik NFS BiH dalje navodi da Sergej Barbrez, Emir Spahić i stručni štab i dalje imaju njegovu podršku.

“Ono što njih izdvaja je što kažnjavaju i najmanje greške, a koje su sasvim normalne i prirodne u fazi stvaranja novog tima u kojoj se mi nalazimo. Mi iz ovih utakmica možemo mnogo da naučimo i siguran sam da će stručni štab na čelu sa direktorom Spahićem i selektorom Barbarezom znati na koji način da iskoristi iskustvo stečeno u ovim utakmicama. Mi imamo naš dugoročni cilj i ja iskreno nisam vidio ni jedan razlog koji bi mi pokolebao ambicije da možemo da ga ostvarimo. Potrebno je strpljenje i mnogo rada da bi se greške ispravile. Želja i volja igrača, stručnog štaba i svih koji su na bilo koji način dio reprezentacije je neupitna”, zaključio je Zeljković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!