Tsitsipas se svađao sa sudijom, Medvedev slavio i zakazao okršaj sa Sinnerom (VIDEO)

Tenis 09. okt 202409:52 0 komentara

U derbiju osmine finala mastersa u Šangaju Daniil Medvedev pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa 2:0 (7:6(7:3)), 6:3).

Nastavlja Medvedev dominaciju nad velikim i slobodno se može reći ljutim rivalom, zbog svih aspekata njihovog odnosa. Ostvario je treću uzastopnu pobjedu u međusobnim duelima i sada vodi 10:4.

Ni ovaj duel nije mogao da prođe bez neke kontroverze. Ovaj put akteri su bili Stefanos Tsitsipas i sudija Fergus Murphy. Prvo su ušli u ozbiljnu polemiku usred četvrtog gema, kada je Murphy oduzeo Grku prvi servis zbog prekoračenja vremena. A duel se nastavio i u pauzi između četvrtog i petog gema.

Sve se to dogodilo u trenutku kada je Grk kontrolisao drugi set. Prvi je izgubio posle taj-brejka, a u drugom stekao rani brejk. Međutim, kod 15:30 za Rusa Tsitsipasu je sudija oduzeo prvi servis zbog prekoračenja vremena. A onda je Tsitsipas napravio duplu servis grešku. Uspio je naredni poen da dobije, ali je na kraju Medvedev poslije sjajnog pasing šota došao do brejka i izjednačenja na 2:2.

Tada Grk demonstrativno sjeda na klupu i nastavlja polemiku tražeći supervizora. Iako je predviđen prekid tek posle neparnog gema, supervizor se momentalno pojavio i uspio da, nakon četiri i po minuta prinudne pauze, nekako natjera Tsitsipasa da se vrati igri. Rezultat je bio taj da je do kraja Grk osvojio još samo jedan gem, a Medvedev ponovo našao put do pobjede.

Rus će se u borbi za četvrtfinale sastati sa prvim nosiocem Jannikom Sinnerom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!