Jadranski forum mladih: Osigurano 50 kotizacija za studente

Vijesti 13. sep 201620:12 > 20:18
N1

Pet medijskih kuća obezbijedilo je 50 kotizacija za studente doktorskih studija na Jadranskom forumu mladih.

Najbrži će biti nagrađeni, a sve što je potrebno jeste da se jave na [email protected] i imaju pravo prisustva panelima Mladi u magli, Putokazi, Sarajevski razgovori i Jadranski dijalog, kao i ručku i predavanju Mihe Pogacnika – virtuoza na violini.

U organizaciji Adriatic Council (Jadranskog Savjeta) u Sarajevu će se od 22.-24. septembra, u hotelu Radon Plaza, održati “Adriatic Youth Forum”, Jadranski Forum mladih Sarajevo 2016. Konferencija o mladim i za mlade.

Ovo je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu upoznate i razgovarate sa najboljim što BiH i region danas imaju. Mlade ljude koji su svoje profesionalne karijere izgradili u zemlji i inostranstvu, uspješne pojedince iz raznih oblasti “čija riječ mijenja stvarnost”, kao i nadležne pojedince u institucijama koje imaju obavezu baviti se budućnošću mladih.

Svoja iskustva i poglede na budućnost mladih u BiH i Jadranskom regionu, u obrazovanju, kulturi, politici prema mladima i izvrsnoj poslovnoj praksi, između ostalih će nam prenijeti: Mladen Ivanić – član Predsjedništva BiH, Adil Osmanović – ministar civilnih poslova BiH, Boris Tadić – bivši predsjednik Srbije, Željko Komšić – bivši član, Predsjedništva BiH, Amil Hota- direktor njemačkog Blumbbery-a, Muharem Bazdulj – novinar, Sanel Babić – uposlenik NASA-e, Emina Ganić – osnivačica Sarajevske filmske akademije, dr. Nino Fejzibegović – poliglota i humanista, dr. Nirvana Pištoljević – osnivačica EDUS-a, rukovodioci nekih od najvećih kompanija u regionu poput: Preventa, Kolektora, Mercatora, NELT-a, Union Banke, Gorenja, kao i mnogi drugi uspješni pojedinci i kompanije.

Jadranski Savjet je nezavisna, nepolitička i neprofitabilna organizacija, sa sjedištem u Ljubljani, Republika Slovenija i ograncima svuda u regionu.

Ovaj Institut djeluje u regiji od Alpa do Egeja i od Jadranskog do Crnog mora. Nastao je kao odgovor na ponovnu pojavu retrogradnih procesa, koji čitav region gura u apatiju i beznađe.

Jadranski savjet čine odgovorni pojedinci koji svojim iskustvom i znanjem žele da pomognu vladama, nevladinim organizacijama i ostalim učesnicima u društvenim procesima u regionu, da prepoznaju svoje interese i da stvaranjem jasne politike miroljubive aktivne koegzistencije, objedine svoje nacionalne interese u jedan zajednički, a to je region prosperiteta, rasterećen prošlosti koji gradi sretnu budućnost za sve svoje građane.

Novo doba za Jadranski region!

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.