Ovo su najopasnije ulice u Sarajevu

Vijesti 18. nov 201610:05 > 10:20
N1

Da li je sigurnosna situacija u glavnom gradu BiH na zadovoljavajućem nivou podijeljena su mišljenja, kako građana tako i onih koji se nalaze u vlasti ili institucijama za osiguranje reda i mira.

Početkom maja mjeseca pisali smo o najopasnijoj ulici u Sarajevu.

Listu smo sačinili prema evidenciji Ministarstva unutrašnjih poslova KS za četiri sarajevske općine. Analizom je utvrđeno da je najveći broj krivičnih djela ‘razbojništvo’ počinjen u ulici Marka Marulića u Novom Sarajevu, čak osam u periodu 1. januar – 11. maj 2016. godine.

Kao da je objavljeni članak imao pozitivan utjecaj, jer se pola godine kasnije broj razbojništava u toj ulici nije povećao niti za jedan. Nažalost, neke druge sarajevske ulice bile su mjesto razbojništava.

Na prvom mjestu nalazi se Grbavička ulica. Od početka godine do maja zabilježena su četiri slučaja razbojništva, a od maja do danas taj broj je uduplan, pa govorimo o ukupno 12 razbojništava. Tu je i ulica Džemala Bijedića, gdje je od početka godine ukupno evidentirano 12 razbojništava. Od početka godine do maja šest, a od maja do 17. novembra nova četiri.

Na drugom mjestu su ulice Maršala Tita i Zagrebačka sa ukupno 8 razbojništava od početka godine do novembra.

Slijedi ulica Envera Šehovića, Općina Novo Sarajevo, u kojoj se desilo 7 razbojništava od maja do novembra, a tu je i Kolodvorska sa 5 do maja i dva od maja do novembra, ulica Trg nezavisnosti šest, ulica Muhameda Hadžijahića pet od maja do novembra.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.