Sarajevska policija ekspresno reagovala nakon krađe automobila

Vijesti 29. mar 201914:06 > 14:32
N1/Ilustracija

Sarajevska policija uhapsila je jednu osobu zbog sumnje da je ukrao vozilo Golf u Vogošći, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz MUP-a Sedma policijska uprava obaviještena je da je dana 27./28.03.2019.godine izvršeno krivično djelo teške krađe putničkog motornog vozila marke Golf A-2, vlasništvo N.H. iz Sarajeva, koje se nalazilo parkirano u ulici Samira Gradišića, općina Vogošća.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 13,10 sati, na raskrsnici ulica Alipašina-Husrefa Redžića, općina Centar Sarajevo, policijski službenici Druge policijske uprave su zaustavili i kontrolisali navedeno motorno vozilo, kojim je upravljala osoba inicijala S.Š., rođena 1981.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjena.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa, on je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za navedenom osobom raspisana potraga.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju kriminalističku obradu nad navedenom osobom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android| iPhone/iPad