Benjamin koji skuplja pomoć za Tursku i Siriju razniježio voditeljicu N1

Vijesti 23. feb 202318:52 2 komentara
N1

Dječak Benjamin Mehanović, koji je dirnuo cijeli svijet prodajući čaj kako bi skupio novac za žrtve razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji gostujući u programu N1 naveo je da nastavlja sa svojom humanom misijom.

Benjamin je kazao da je nakon što je vidio potresne snimke iz Turske i Sirije poslije razornih zemljotresa odlučio da sa svojim drugom Bilalom prodaje čaj, što su podržali njegovi roditelji.

“Sve je super funkcionisalo. Većinom nisu htjeli čaj nego su davali novac koji sam donirao ili kupio potrepštine. Skupio sam 1573 KM”, kazao je Benjamin i dodao da je taj novac preko banke već uplaćen.

Međutim, ističe da su penzioneri oni koji su najviše novca davali i da se to nastavlja.

“Jutros mi je jedna nana donirala 500 KM i u pitanju je Almasa Dizdar i ovim putem želim da joj se zahvalim”, istakao je Benjamin.

N1

On je odlučio da sada novac koji skupi iskoristi da kupi igračke koje će donirati tamošnjoj djeci preko Pomozi.ba.

“Jučer sam na štandu skupljao pare i skupio sam 82 KM i otišao sam i kupio za te pare igračke i djevojičici haljinicu”, naveo je Benjamin.

Benjamin je dobio i zahvalnicu gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Koliko je priča o Benjaminu odjeknula i u Turskoj , potvrđuje i to da je ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu, nakon nedavnog susreta s ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem u Ankari, također zahvalio 12-godišnjem dječaku na trudu koji ulaže da pomogne nastradalima u zemljotresu.

Pogledajte kako je izgledalo Benjaminovo gostovanje u programu N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare