Svetlana Cenić: Neka se vrati bosanski humor, s političarima se samo treba ismijavati i tako pokazivati ko su

Vijesti 09. maj 202409:04 0 komentara

Ekonomska analitičarka Svetlana Cenić komentirala je sinoć u Pressingu zapaljivu retoriku političara u Bosni i Hercegovini, podizanje tenzija i stvaranje straha od rata. Imala je samo jednu poruku za građana kako da gledaju na sve to što neodgovorni političari izgovaraju.

“Ja se samo nadam da dolazi vrijeme da se vrati ponovo onaj naš humor jer s ovim ljuidma ne može se govoriti ozbiljno. Ja o njima ne mogu da govorim ozbiljno jer bih potcjenjivala sam sebe. Ako može da se vrati bosanski humor. Sa svim tim ljudima se samo treba ismijavati, pokazivati ko su i šta su. To se dešava u nekim grupama, ali ne još toliko široko. To je jedini način odbrane da čovjek sačuva svoje psihičko zdravlje, a i da njima pokaže ko su i šta su. Predstavi se šta si, daj jednom da vidimo taj kvalitet”, poručila je Cenić.

Podsjetimo, u Pressingu je također navela kako vlasti trebaju uvesti u Kirivčni zakon kao krivično djelo prijetnje ratom, te je poručila Dodiku: “Ko si ti da ljude plašiš ratom, treba sutra da te hapse”.

Također, govorila je i pominjanju “kiparskog scenarija za BiH”, ali i “pranju novca” s konstatacijom da je “Bosna i Hercegovina postala praonica novca”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!