Cvijanović o prelijetanju američkih bombardera: Bez odluke Predsjedništva BiH

Vijesti 29. maj 202316:31 2 komentara
F.Z./N1

Predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da nema potrebe da Igor Crnadak dokazuje svoj očaj izmišljenim temama, jer ga svi, kako je rekla, odavno veoma jasno vidimo.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Crnatka da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku da američki bombarderi nadlijeću BiH, Cvijanović je odgovorila da Crnadak izmišlja, laže i zaobilazi istinu u širokom luku.

“Kako god to nazvali, Predsjedništvo BiH nije donijelo nikakvu odluku o prelijetanju američkih bombardera preko BiH, niti je o tome bilo upoznato. I sljedeći put, prije nego što počne lagati iz očaja, neka barem nešto provjeri, makar ono osnovno”, naglasila je Cvijanović.

Crnadak: Odluku da američki bombarderi nadlijeću donijelo je Predsjedništvo BiH

Upitana da prokomentariše najavu Ambasade SAD u BiH da će dva američka aviona sutra imati nizak prelet iznad nekoliko gradova u BiH u znak, kako su naveli, partnerstva BiH i SAD, Cvijanović je istakla da osuđuje taj čin i smatra ga nepotrebnim i provokativnim.

“I nikada na tako nešto ne bih dala saglasnost, ni kao član Predsjedništva BiH, niti u bilo kojem drugom svojstvu”, poručila je Cvijanović u izjavi za Srnu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad