Ministar Konaković stigao u Luksemburg na sastanak ministara vanjskih poslova EU i zemalja Zapadnog Balkana

Vijesti 24. jun 202414:17 1 komentar
N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković stigao je u Luksemburg na sastanku ministara vanjskih poslova država članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana te je tom prilikom kazao kako se radi o veima važnom sastanku za BiH region.

“Ovo je vrlo važan sastanak za BiH i zemlje Zapadnog Balkana. Imamo veliku priliku da započnemo formalne pregovore sa EU. U martu ove godine desila se historijska odluka za BiH, tako da ćemo ovdje razmjeniti neka iskustva i informacije na ovom jako važnom sastanku”, kazao je Konaković tom prilikom.

Na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica EU i ministara vanjskih poslova zemalja Zapadnog Balkana razgovarat će se o saradnji i izazovima u vanjskoj i sigurnosnoj politici te postupnoj integraciji zemalja regije kada je riječ o usklađenosti sa Zajedničkom vanjskom i sigurnosnom politikom EU.

Tokom posjete Luksemburgu, a na marginama sastanka Vijeća za vanjske poslove EU, predviđeno je da Konaković sudjeluje na prijemu koji za sudionike sastanka kojeg organizuje veliki vojvoda od Luksemburga Henri, a potom i neformalnoj večeri koju priređuje ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Velikog Vojvodstva Luksemburga Xavier Bettel.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare