Nešić za N1: Ja ne mislim “gutati žabe”, Schmidt uzrokuje krize i izaziva eskalaciju stvari

Vijesti 13. maj 202418:11 0 komentara
N1

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić danas je za N1 poručio kako on ne misli "gutati žabe", nego da je on više "za dosljednost".

“Ja sam zagovornik da budemo malo ekonomični, da izađemo u susret narodu. Možda da izbore spojimo sa Općim. Naš izborni proces je komplikovan, ali ja vjerujem u inteligenciju ljudi koji žive na našim prostorima”, kazao je Nešić.

Nešić je poručio da nije spreman da guta žabe, za razliku od Stevandića.

“Vidite da Schmidt pokušava da da ovlaštenja CIK-u, vidite da zakon o penzionisanju ne zavisi od zakona nego od toga da li Schmidt procijeni da li neko treba ići u penziju sa toliko i toliko godina ili kada njemu odgovara. Za razliku od Stevandića, ja nisam spreman da gutam žabe. Ja sam spreman da nastupam u interesu RS, srpskog naroda, ne povređujući interse ni FBiH ni Bošnjaka. Pitajte  ga da li je progutao taj specijalitet? Nisam nikada probao, možda Stevandić jeste”.

“DNS će donijeti odluku i voditi računa kakvu će odluku donijeti drugi. Nisam za gutanje žaba, veoma sam za dosljednost. Ali šta da uradim ako svi htjednu na izbore, da povučem potez? Ja gutati žabu neću, a da li ću učestvovati na izborima, ako budu i druge partije učestvovale, onda ćemo i mi”, kazao je Nešić.

Nešić je ponovo iskoristio priliku da govori protiv Schmidta.

“Ustav BiH ne prepoznaje Schmidta kao zakonodavca, nađite mi taj akt koji tako kaže. Mi onda nismo suverena država, imamo tutora. On uzrokuje krize, izaziva eskalacije i ne donosi ništa dobro BiH”.

Kazao je da Schmidtov nametnuti zakon donosi izmjene na 160 biračkih mjesta od 6.000 ukupno, te je usput komentarisao i Eurosong.

“Prema Schmidtovim nametnutim odlukama, on će dovesti dodatne mjere na 160 mjesta od blizu 6.000 biračkih mjesta. Zašto baš na 160? Da možda neko nije pripremio neke tehnike da ostvari zaradu!?

Hvala Bogu da BiH nije imala predstavnika na Eurosongu, na onoj Sodomi i Gomori učestvovati. Mogu da se krstim i lijevom i desnom rukom. Ne mogu da vjerujem šta nam prezentuju. Hvala Bogu pa BiH nije učestvovala”.

O novim navodima Heleza da BiH proizvodi svoje dronove, kazao je:

“Helez voli da zabavlja javnosti. U ovom trenutku nema, ne postoje nikakvi dronovi. Moguće da određene kompanije razvijaju neke modele za potrebe tržište, ali BiH ne prodaje niti proizvodi dronove”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!