Novi dan: Maturantske proslave – cijela plata za odijelo ili haljinu

Vijesti 10. maj 202416:51 0 komentara
N1

U Novom danu gledajte:

“Istraživanja kanabisa: Nove perspektive i otkrića” naziv je simpozija koji se održava u Visokom. Medicinska upotreba, pravne implikacije, ekonomska perspektiva, značaj legalizacije cannabisa u medicinske svrhe, edukacija glavne su teme ovog simpozija. Gosti Novog danas su ljekari, pravnici, novinari.

Subota je finalna večer Eurosonga. Za najbolju pjesmu Evrope takmičit će se 26 zemalja. .Za favorita još uvijek slove predstavnici Hrvatske. Izbor obilježili i brojni skandali. Sve se vrti oko nastupa Izraela protiv čijeg je učešća protestvovalo više hiljada ljudi u Malmeu. Otkriveno i da su Talijani prekršili pravila i otkrili rezultate glasanja. O finalima, protestima, vrijednostima koje Eurosong promoviše za Novi dan govori muzuički kritičar Amir Misirlić i Amer Begović – bosanski youtuber koji je na Euroviziji sa jednim zadatkom – da se BiH vrati na takmičenje.

Jeste li čuli za Flying Dress? Mostarka Emina donosi u BiH trend koji je osvojio dame širom svijeta. Koncept fotografije poznat kao Flying Dress ili lepršava haljina, počeo je na slikovitom Santoriniju u Grčkoj i od tada je postao prihvaćen i popularan i u drugim turističkim mjestima poput Dubaija, Istanbula, Tuluma, te u Italiji. Emina Mušić – osnivačica trenda Flying dress u BiH gošća je Novog dana.

A u kakvim odjevnim kombinacijama se vide maturanti na ovogodišnjim proslavama završetka školovanja? Kako biraju svoje odjevne kombinacije, šta im je važnije, da su kreativni ili obučeni po posljednjoj modi? Kakvi su im planovi nakon matura, govorimo u Novom danu sa maturantima Ejlem Ćirić, Kerimom Tahirbegovićem i modnim stilistima.

Uživo smo na sajmu gramofonskih ploča. Veliki izbor gramofonskih ploča i drugih nosača zvuka predstavit će 15 izlagača iz BiH i regiona. Uživo smo u Centru Skenderija. Organizator Igor Mišić predstavit će nam sajam.

Vidimo se od 09-11h. S vama je Minela Jašar – Opardija.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!