Sarajevo Destination Festival: Povezivanje kroz turizam u srcu Evrope

Vijesti 15. apr 202417:56 0 komentara
N1

Sarajevo - grad bogatog kulturno-historijskog naslijeđa i spoj različitih kultura, bit će u centru svjetske turističke industrije od 25. do 27. aprila 2024. godine. Najavljeni Sarajevo Destination Festival okupit će turističke agencije, kompanije i platforme za povezivanje turista iz zemalja regije, Europe i svijeta.

Među izlagačima su i dobro poznate turističke destinacije poput Francuske, Slovačke, Mađarske, Poljske, Kipra i Saudijske Arabije, kao i zemlje u regionu – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Crna Gora. Organizacija ovog turističkog događaja veliki je doprinos razvoju turističke ponude Bosne i Hercegovine. Sarajevo Destination Festival organizuje Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Centar Skenderija uz podršku Vlade i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Za svakog ponešto Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo naglašavaju da ovaj događaj nudi platformu za umrežavanje na razini turističke industrije, promociju cjelogodišnje turističke ponude zemalja izlagača i uvid u raznolikost i bogatstvo sadržaja turističkih destinacija koje oni nude. Pored poslovnih susreta i jačanja saradnje između turističkih radnika, B2B segment programa uključuje i edukacije, stručne panele i prezentacije kompanija učesnica.

Posebnu pažnju privlači tema centralne ovogodišnje konferencije koja će se fokusirati na kreativne i održive zajednice u turizmu 21. vijeka. Kako organizatori ističu, namjera je da kroz razmjenu najboljih praksi iz Srbije, Crne Gore, BiH te Agencije za razvoj turizma UN-a i Delegacije EU u Bosni i Hercegovini ponude odgovore na pitanja kako turizam može doprinijeti lokalnom ekonomskom razvoju uz očuvanje prirodnih i kulturnih resursa i smanjenje negativnog uticaja na okoliš. I B2C segment nudi bogat i aktraktivan sadržaj, uključujući i radionice poznatih kuhara, vodiča, novinara, blogera i drugih bitnih stručnjaka iz oblasti turizma, kao način za sticanje novih vještina, umijeća i korisnih savjeta. Predviđen je i raznovrstan kulturno-zabavni program, od čega se izdvaja koncert najbolje etno grupe na svijetu Divanhane, sadržaj koji zatvara Festival.

Više informacija dostupno na: https://destinationfestival.ba/ Pozivamo vas da se pridružite zajednici zaljubljenika u turizam i pronađete inspiraciju za vaše slijedeće putovanje na ovom događaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!