O legalizaciji kanabisa, Eurosongu, zdravim hormonima, golfu u Novom danu

Vijesti 09. maj 202418:30 0 komentara
N1

"Istraživanja kanabisa: Nove perspektive i otkrića" naziv je simpozija koji se održava u Sarajevu. Medicinska upotreba, pravne implikacije, ekonomska perspektiva, značaj legalizacije canabisa u medicinske svrhe, edukacija glavne su teme ovog simpozija.

Kako svako od nas može poduzeti jednostavne korake za bolje hormonsko zdravlje? Šta znači usvajanje zdravog stila života? Kojih je 10 preporuka za zdrav endokrini sistem? Povodom evropskog dana hormona donosimo važne savjete za zdravlje hormona. Gošća Novog dana dr.sci.med. Amina Šeta, specijalista interne medicine, dijabetolog i nutricionista.

BiH predstavljao je dva puta na Evrovizijskom takmičenju. 2004. godine sa pjesmom “In the disco” u Istanbulu i 2016. godine zajedno sa Dalal, Jala Bratom i Anom Rucner sa pjesmom “Ljubav je” u Švedskoj.

Tokom prvog polufinala ovogodišnjeg izbora za najbolju pjesmu Evrope u jednoj od retrospektiva istorije takmičenja organizatori su uvrstili njegov nastup iz Turske. Rame uz rame sa legendama ovog takmičenja našao se Deen i nastup od prije 20 godina. Uživo smo u Los Angelesu, Fuad Backović Deen gost je Novog dana.

Cedevita Golf Junior Tour, koji okuplja najbolje golfere od 6 do 19 godina iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije, započeo je svoju avanturu u Zagrebu, a nastavlja je u Sarajevu 11. i 12. maja na VF Golf Terenu, gdje će se mladi talenti boriti za nove Cedevita bodove u ovoj uzbudljivoj trci. Gosti Novog dana Gordan Miralem – aktuelni državni prvak, organizator, Vanja Miralem, Dal Smajić i Faruk Pilav – golferi.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!