Tužilaštvo tražilo mjere zabrane za petero uhapšenih u akciji “Black Tie 2”: Donosimo imena

Vijesti 24. apr 202414:16 0 komentara
F.Z./N1

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je na današnjem ročištu uhapšenima u akciji "Black Tie 2" određivanje mjere zabrane za pet osumnjičenih.

Mjere zabrane su zatražene za Ermina Alamerovića, Nedžada Suljevića, Boška Jerkovića, Adnu Helić i Ibru Miladina.

Za njih je predloženo da se odrede mjere zabrane putovanja, napuštanja Kantona Sarajevo, oduzimanje službenih isprava te zabrana sastajanja s drugim osumnjičenima.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Odbrana je prihvatila mjere zabrane, ali su naveli kako se ne slažu s onim za što Tužilaštvo BiH sumnjiči njihove klijente.

Podsjetimo, u akciji Black Tie 2 uhapšene su 23 osobe koje se sumnjiče za krivična djela „Organizovani kriminal“ u vezi sa krivičnim djelima „Pranje novca“, „Neovlašteni promet opojnim drogama“, i „Primanje dara i drugih oblika koristi“ i „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“propisana Karivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, advokatica Adne Helić ranije je potvrdila da je njena klijentica puštena na slobodu. >> Opširnije

Pripadnici SIPA-e su izvršili provjere računa u devet komercijalnih banaka u Bosni i Hercegovini i to za osam pravnih i osam fizičkih lica uhapšenih u akciji.

“Tom prilikom su za predmetna pravna i fizička lica izvršene privremene obustave transakcija u ukupnom iznosu od 614.204,80 konvertibilnih maraka, 23.906,44 eura i 2261,00 amerčkih dolara. Prilikom rada na predmetu u jednoj od komercijalnih banaka je izvršen pretres jednog sefa dok je drugi sef blokiran”, kazali su.

Detalje o osbama pročitajte u našem tekstu > Do koga nas je sve odvela ‘Crna kravata’: Od biznismena, policijskih službenika do poznatih doktora i influensera

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!