Udruženje žrtava i svjedoka genocida traži da Vlaisavljević podnese ostavku

Vijesti 15. maj 202309:27 4 komentara
N1

Udruženje žrtava i svjedoka genocida poslalo je pismo Sanji Vlaisavljević, ministrici kulture i sporta Federacije BiH, pozivajući je da dostojanstveno podnese ostavku na mjesto ministrice u Vladi Federacije BiH.

Pozvali su je da, kako su rekli, prestanete glumiti žrtvu u javnosti.

“Revolt javnosti izazvali ste sami, koristeći položaj ministrice, te javno zahtijevajući, kako ste u emisiji N1 televizije rekli, rehabilitaciju za presuđene ratne zločince. Pozivate se uopćeno na međunarodne norme, ne konkretizirajući tačno koje, jer takve u međunarodnom pravu i ne postoje kada je u pitanju rehabilitacija ratnih zločinaca, osim onih za koje se utvrdi da su neopravdano osuđeni, na što Vi očito aludirate kada su u pitanju Dario Kordić i njemu slični”, istaknuli su iz ovog Udruženja.

Pljušte reakcije na izjavu ministrice Vlaisavljević: Hoće li biti smijenjena?

Pozvali su je da dostojanstveno podnese ostavku na mjesto ministrice kulture i sporta FBiH i, kako su rekli,  poštedi sebe i drugih daljnjih maltretiranja i ponižavanja.

“Neko ko javno poziva na rehabilitaciju presuđenih raznih zločinaca ne zaslužuje da obnaša funkciju koja donosi ogromne privilegije u društvu”, poručili su iz Udruženje žrtava i svjedoka genocida.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare