(VIDEO) Katica: Ovakvo djelovanje policije je poruka roditeljima i njihovoj djeci da djela neće ostati nekažnjena

Vijesti 25. okt 202414:45 0 komentara

Admir Katica, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo za N1 je govorio o situaciji nakon terorističkog napada u Bosanskoj Krupi. Podsjetio je da će sutra biti šest godina od napada na sarajevske policajce Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Također, Katica je govorio i o učestalim dojavama o bombama u Sarajevu, a zadnji slučaj je dojava na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Na pitanje kako je moguće da je maloljetnik ušetao i ubio jednog, a drugog ranio, Kartica je rekao:

“Bilo koja verzija da je u pitanju valja istražiti. Sada je nezahvalno davati bilo koju prognozu na osnovu informacija posebno iz Sarajeva za ono što se desilo u Bosanskoj Krupi. Svakako uviđajni organ, nadležni tužilac policijski službenici, kriminalistički inspektori su na licu mjesta i trebaju imati na umu tu činjenicu. Dakle, da vide kakve su bile sigurnosne procedure i na koji način je moglo doći do nečeg ovakvog”, objasnio je Katica.

Dojave o bombama u Sarajevu

U proteklom periodu u Sarajevu je učestalo da se dojavljuju bombe u školama. Katica je poručio da se šalje jasna poruka da oni koji ovo planiraju raditi to ne čine.

“Ono što je dobro da je u svim ovim slučajevima policija djelovala u skladu sa pravilima kriminalističke struke, u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku, zakonom o policijskim službenicima, odgovorila je na zahtjev javnosti da su odmah otkriveni počinioci krivičnih djela što je vrlo važno slanje poruke onima koji imaju na umu da nešto slično počine”, kazao je.

Također, Katica je imao i poruku i za roditelje djece koja dojavljuju bombe.

“Ovaj način rada policije i ono kako mi djelujemo to je pravi put kako se šalje poruka maloljetnim počiniocima i moram reći na ovom mjestu njihovim roditeljima da ova djela neće ostati nekažnjeno. Ovim činimo i ulogu generalne prevencije i šaljemo poruku onima drugima koji još nisu ušli u tu sferu da ne ulaze jer će biti otkriveni od policije i policija će im pokucati na vrata”, naveo je Katica.

Na kraju je istakao da će policija biti više prisutna u zajednici.

╰┈➤ Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad, pridružite nam se i na WhatsApp kanalu klikom ovdje

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!