(VIDEO) N1 na otvaranju džamije Arnaudije u Banjaluci, posjetioci uputili jasnu poruku: “Samo zdravlja, mira, slobode…”

Vijesti 07. maj 202411:19 0 komentara

Građani iz svih krajeva Bosne i Hercegovine došli su danas u Banjaluku gdje će u prisustvu hiljada građana i visokih zvanica iz BiH, biti otvorena obnovljena džamija Arnaudija.

Također, na otvaranje je pristigao i veliki broj zvanica. Osim predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, pristigao je i reis Husein ef. Kavazović.

Ekipa N1 je razgovarala sa građanima koji su došli na obnavljanje džamije Arnaudija.

“Ovo mi baš znači danas, najbolji dan. Došla sam iz Živinica. Poručujem samo mir i zajedno da živimo. Zdravlje, mir, slobodu i ništa drugo”, kazala je jedna od posjetiteljki.

Neki od komentara su bili da se u našoj zemlji može i mora živjeti zajedno bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost.

“Budi dobra osjećanja. Može se ovdje živjeti zajedno”; “Kao dijete sam bio ovdje. Ovo danas otvorenje je jedna historija. Pamtim i staru Arnaudiju. Gledam obnovljenu džamiju i ista kao što je bila prije”; “Presretan sam”, samo su neki od komentara.

Jedna od posjetiteljki za N1 je kazala da je došla iz Viteza.

“Došla sam iz Viteza i znači mi ovo. Došla sam da vidim. Dolazila sam kada je bila Ferhadija otvorena. Nisam više, samo tada. Puno mi znači. To je bio centar, isto Sarajevo. U BiH se može živjeti sa različitostima. Uvijek smo živjeli. Svi smo mi drugovi i drugarice i kumovi. Sa zadovoljstvom sam došla. Sve poštujem. I svoju vjeru i tuđe”, kazala je.

No, jedan od posjetioca iz Prnjavora prokomentirao je finansiranje ove džamije.

“Prnjavor pozdravlja ovo. Tri miliona eura za ovako mali objekat, ne znam je li baš toliko uloženo. Može se živjeti zajedno. Sa kim smo bili prije rata prijatelji i sada smo. Družimo se za sve praznike. Svi smo skupa”; “Došao sam maksuz na otvaranje džamije. Narod pustite na miru, političari samo pričaju da bi ostali na svojoj vlasti i u stolici. Nikada mi niko nije rekao ništa. Sve lijepo. Ja ću opet doći”, ovo su neki od komentara posjetioca za N1.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!