Vukanović: Dodik krade sve otkako je na vlasti, nije ovo prvi put

Vijesti 05. okt 202220:43 2 komentara
N1

Čelnik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović večeras je u Pressingu komentarisao održavanje Općih izbora u nedjelju 2. oktobra, uz osvrt na potencijalne nepravilnosti tokom izbornog procesa.

“Što više smetate i što vas više guše, sve ćete biti više utjecajni i gledaniji. Ne mogu vas ugušiti. To što oni rade, moraju znati Bakir i Čović i Dodik, ti telekomi nisu njihova prćija”, kazao je na početku Vukanović

Deset godina niste bili na RTRS-u?

“Nikad. Nijedne sekunde, niti jedne izjave, ni sekund. U Radio Trebinju me nikad nisu pozvali da uzmu nijednu izjavu. Više sam dao izjave za dubrovačke medije, nego za Radio Trebinje”.

Vukanović je potom prepričao kako se kretao broj glasove u vezi sa njegovim mandatom.

Ako bude brojanje izborne komisije još koji dan, bojim se da ću i ja izgubiti mandat. U izbornoj noći smo imali čak 10-15 posto. Onda odjednom dolazi do prekida, mi sa 15 posto naprasno padamo na 10 posto u Banjaluci, u Bijeljini sa 10 posto na 5 posto. Moram se zahvaliti svima koji su izašli na izbore, kao i u Banjaluci došlo je do nekih problema zato sam i raspustio povjerenika. Nedopustivo je da se gospodin Ilić povukao oko 10 sati, mimo moje volje sve posmatrače, što je dovelo do opšteg haosa u Zvorniku. Zato mi ne djelujemo kao stranka, nema članstva. Izgubite povjerenje, ne želim imati nikakav kontakt“.

Duel Dodik – Trivić?

Morate shvatiti da čovjek krade sve otkako je došao na vlast. Nije ovo prvi put. Pogledajte izbore 2010. godine. Rajko Papić ima tri posto, a razlika između dva kandidata je bila 1,5 posto. Izborne krađe počinju 2010. tako što je Radmanović krađom postao član Predsjedništva. To je postalo očiglednije 2014. kada je dobio Dodik Tadića sa 6.500 glasova, gdje Ramiz Salkić dobija u čistsrpskom selu 150 glasova, a Ognjen Tadić nije nijedan. Tad su bili endemski slučajevi. Izdajom u Zvorniku i Doboju je prodat Vukota Govedarica, kada sam bio pod velikim napadom opozicije jer sam rekao da parlamentarac Obren Petrović koji je formirao jednu vrstu mreže, Doboj i Zvornik se mogu nazvati balkanskim Medellinom“, kazao je Vukanović.

Jelena Trivić u rodnom selu nema nijedan glas?

Imate to u Vardištu kod Višegrada, u Kilavcima kod Nevesinja. Imamo fotografije zapisnika gdje se vide dokazi“.

Ko je izbacio ljude sa biračkih mjesta?

“To su bezbjedonosno interesantna lica koje je angažovala vladajuća stranka. Mi živimo u totalitarnom društvu u kojem Visoki predstavnik i međunarodna zajednica žele da daju privid legitimiteta. Sve je naopako. Jedan glas da se ukrade, to je previše. Vi imate mjesta gdje je Jelena pomnožena s nulom”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare