Silovao osobu s poteškoćama u razvoju: Dobio 12 godina zatvora

Crna Hronika 25. apr 202414:10 0 komentara
Wikipedia (Vlasenica)

Okružni sud u Istočnom Sarajevu  prvostepenom presudom je proglasio J. D. krivim da je neutvrđenog dana u mjesecu julu 2017. godine, u Vlasenici u svom putničkom motornom vozilu „VW Golf 2“, crvene boje, iskoristivši nedovoljnu duševnu razvijenost K.E. čiji je mentalni uzrast na nivou djeteta od sedam godina starosti, nad istom izvršio obljubu.

Potom je žrtva ostala u drugom stanju. Time je, kako je navedeno u presudi, očinio krivično djelo Obljuba nad nemoćnim licem iz člana 167. stav 2., a u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, zbog čega ga sud na osnovu navedenih članova, te člana 46. i 52. Krivičnog zakonika Republike Srpske osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina.

Na osnovu člana 99. stav 4. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske, optuženi se oslobađa od obaveze plaćanja troškova krivičnog postupka zbog lošeg imovnog stanja, troškovi će teretiti budžet Republike Srpske.

Protiv ove presude dozvoljena je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske u roku od 15 dana od dana prijema pismenog otpravka presude, saopćeno je iz OS u Istočnom Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!