Konjic: 9. Neretva MEDIA Regata okupit će radnike iz 22 bh. medija

Lifestyle 22. jun 202412:16 0 komentara
UG Zelena rijeka

9. Medija regata okupiti će medijske radnike iz 22 bosansko-hercegovačka medija, a održava se u sklopu Dana grada Konjica.

Kako je izjavila Samra Čomor Bekirović iz Udruženja “Zelena rijeka” Konjic, u regati učestvuje oko 50 medijskih radnika koji će uživati u ljepotama Neretve.

“Biće onako kako su ljudi s nama i navikli da se fino zabave i da lijepu sliku pošaljemo s Neretve. Ovo je deveta godina održavanja Media regate, a već se pripremamo i za jubilarnu, 10 regatu. Nažalost još uvijek se borimo protiv hidrocentrala i protiv svega onoga što bi moglo da uništi ljepotu Neretve, što je zapravo jedan od ciljeva regate, da se obratimo medijima da kažemo naše probleme, da prenesu informaciju. Pored druženja na kopnu, željeli smo da različiti mediji budu zajedno spojeni u čamcu, bore s ciljem da pobjede druge čamce, odnosno da njihovo silazno vrijeme od Glavatičeva do Džajića, bude najbolje. Već godinama mi spajamo tri različita medija. Odlična je komunikacija, to je kao team building. Stvaranje novih prijateljstava, pa i novih saradnji i ponosni smo sto smo pokretači nečeg novog u društvu“,  rekla je Čomor Bekirović za Radio Konjic.

Tradicionalni događaj bit će održan danas i sutra.

“Učesnici će imati priliku okom kamere, diktafonima, fotoaparatima ili nalivperima zabilježiti svoje doživljaje, neko će pobijediti, neko uživati u naletu adrenalina, neko se vratiti Neretvi, a neko nastaviti pričati o ljepotama koje kanjon krije“, zaključila je Čomor Bekirović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!