Velika metal imena se vraćaju u Sarajevo!

Lifestyle 25. jun 202411:29 0 komentara
Primarch

Nakon sjajnog metal festivala u amfiteatru Doma mladih, ekipa iz Primarcha nastavlja sa sadržajima za ljubitelje metal muzike.

Kultni američki metal bend, Jungle Rot, dolazi 22. jula u sarajevski klub Trezor, kad će za bh. metalce predstaviti zadnji album, “A Call to Arms”, koji je izašao 2022. godine za Unique Leader i pobrao pozitivne kritike širom metal javnosti.

Kao podrška nastupit će trenutno najperspektivniji bh. death metal bend, tuzlanski Soul Cremation, koji su publici na Eternal Flame Festivalu pokazali kako se praši pravi death metal u maniru Malevolent Creationa i Suffocationa.

Uz Soul Cremation tu su i mlade nade iz Tuzle, Impaller, pred kojima, s obzirom na dob članova benda, sigurno stoji svijetla budućnost.

Jungle Rotu ne treba duga najava. Dovoljno je samo reći da pripada staroj školi američkih death metal bendova 1990ih, koji se prvi put pojavio na kompilacijama zajedno sa bendovima kao što su Fleshgrind, Defecation, Sickness ili Deaden.

Bend je 1996. izdao prvi album “Skin the Living”, za Pure Death Records, čiji je vlasnik bio legendarni Jamie Jasta iz Hatebreeda. Bend je nedugo nakon toga stekao kultni status, a dvije godine kasnije nositelj su kompilacije Pulverised Records / SOD Magazine, koja je jedno od prvih pojavljivanja velikog Amon Amartha.

Albume je poslije izdavao i za velikane kao što su Napalm Records, Victory Records ili Unique Leader.

U metal mainstream Jungle Rot dolaze početkom 2000ih, kada su intenzivno na turnejama sa bendovima kao što su Deicide, Goatwhore, Cattle Decapitation, Krisiun, The Black Dahlia Murder, 25 Ta Life, Hate Eternal, Incantation i Vital Remains.

Volim o nama razmišljti kao o death metalu koji oduzima dušu i koji će vas ostaviti da molite za još. Jungle Rot je sav u tome da ostane vjeran našim fanovima i stilu muzike. Stekli smo veliko poštovanje tokom godina i želimo da to nastavimo i da povećamo bazu fanova. Kada dođete na svirku uživo, vidjet ćete o čemu se radi.

Želimo da vam vratimo dobra stara vremena u kojima će svi dići šaku u zrak i pomoći vam da se dignete ako padnete u circle pitu. To je bio old school način.” riječi su Davea Matriesa, prvog čovjeka Jungle Rota, za Decibel Magazine.

Kultni Jungle Rot možete gledati za 15 KM (20 KM na dan koncerta).

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

BONUS VIDEO

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!