Pretrage terena u Sjenici: Istražuju se navodi o masovnoj grobnici u rudniku

Regija 10. maj 202219:06
N1

Komisija za nestala lica Srbije saopštila je da je počela pretraga terena na lokalitetu rudnika Štavalj u opštini Sjenica, po naredbi koju je donijelo Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, a na osnovu informacija o potencijalnom mjestu masovne grobnice koje je dostavila prištinska delegacija Radne grupe za nestala lica.

Pretraga terena će trajati do utvrđivanja i razjašnjavanja činjenica koje su neophodne u preciziranju tačne lokacije moguće masovne grobnice, navodi se u saopštenju.

Pored tužioca za ratne zločine i njegova dva zamjenika, predsjednika Komisije za nestala lica i njegovih saradnika, na lokalitetu su bili i predstavnici Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, Beogradske i Prištinske delegacije Radne grupe za nestala lica, Resursnog centra porodica nestalih Srba i Albanaca, kao i rudarsko – geološki vještak.

“Pretraga terena je potrebna kako bi se precizno utvrdilo da li postoje na navedenoj lokaciji posmrtni ostaci lica koja se vode kao nestala, čime se šalje jasna poruka njihovim porodicama opredjeljenje nadležnih organa Srbije za provjeru svake informacije u cilju pronalaska njihovih najmilijih”, dodaje se u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare