Hajduk srušio Jakirovićev Dinamo, heroj “Bilih” je Marko Livaja!

Nogomet 13. sep 202422:07 0 komentara
HNK Hajduk Split

Dinamo i Hajduk sastali su se u derbiju 6. kola SuperSport HNL-a, a Splićani predvođeni Gennarom Gattusom slavili su rezultatom 0:1 na Maksimiru. Najveći je ovo derbi hrvatskog sporta. Dinamo ulazi u utakmicu kao vodeća momčad lige, dok je Hajduk trećeplasiran. Iza Hajduka je buran tjedan u kojem su klupska zbivanja bila u fokusu više nego sama utakmica. Dinamo je po svim parametrima na i oko terena veliki favorit, ali derbi je posebna utakmica.

Najveći je ovo derbi hrvatskog sporta. Dinamo je ušao u utakmicu kao vodeća ekipa lige, dok je Hajduk bio trećeplasiran.

Iza Hajduka je burnih sedam dana u kojima su klupska zbivanja bila u fokusu više nego sama utakmica. Dinamo je po svim parametrima na i oko terena bio veliki favorit, ali derbi je posebna utakmica, a to je Hajduk i pokazao nakon 90 odigranih minuta.

Očekivali smo prilike, akcije, ofanzivu sa jedne i druge strane, no u prvom poluvremenu to nismo dobili. Bio je to dosta dosadan derbi u kojem niti jedan tim nije mogao igrati slobodno zbog velikog uloga.

Na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Drugo poluvrijeme bio je nešto atraktivnije i življe, Dinamo je domaćinski krenuo naprijed ali su Splićani odolijevali napadima.

Nakon najveće prilike za Dinamo, u kojoj je Kulenović promašio izglednu šansu udarcem glavom nakon kornera, došao je gol gostiju. Igrala se 70. minuta, a Marko Livaja je pogodio za vodstvo Hajduka. Strijelac je bio Marko Livaja nakon sjajnog dubinskog dodavanja Prpića.

Gol Livaje pogledajte OVDJE.

Do kraja utakmice uslijedila je opsada gola Hajduka, ali je rezervista Rog u dva navrata promašio nemoguće.

Meč je prekinut na desetak minuta zbog velike bakljade sa obje strane, ali i pored 13 minuta sudijske nadoknade, Dinamo do kraja nije uspio postići izjednačujući pogodak.

Hajduk je sada preuzeo vodeću poziciju na tabeli HNL-a i ima 14 bodova, Dinamo je drugi i ima bod manje.

Standings provided by Sofascore

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!