Kosovski spasioci izvukli živo dijete iz ruševina u Turskoj

Svijet 08. feb 202322:32
Gaziantep Governorship/via REUTERS

Timovi za potragu i spasavanje Kosovskih bezbjednosnih snaga koji od jutra rade punim kapacitetom u Hatayu u Turskoj, u večernjim satima uspeli su da izvuku dvogodišnje dijete iz ruševina.

Kako je saopšteno iz Kosovskih bezbjedonosnih snaga, nakon što je izvučeno dijete, ulažu se maksimalni napori da se spase i njegova majka koja je zarobljena u ruševinama.

“Naši timovi su tokom akcije koju izvode naišli na žrtve u srušenim zgradama, ali prioritet imaju ona mjesta na kojima su otkrivene žive osobe, a svi spasilački timovi iz cijelog svijeta dali su prioritet da spasu što više života”, navedeno je u saopštenju.

Kontingent Kosovskih bezbjedonosnih snaga u Republici Turskoj od ranih jutarnjih sati djeluje u provinciji Hatay kao podrška turskim vlastima u potrazi i spasavanju ljudi pod ruševinama nakon razornog zemljotresa od ponedjeljka.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj ranije danas objavio je da specijalisti urbane potrage i spasavanja KBS-a, kao i timovi hitne medicinske pomoći i jedinice pasa tragača, učestvuju u operaciji potrage i spašavanja u koordinaciji s turskim vlastima i spasilačkim timovima iz drugih zemalja svijeta.

Mehaj je naglasio da kosovske jedinice djeluju u regionu Hataya, koji je najteže pogođen region Turske.

Opširnije o tragičnim dešavanjima u Turskoj i Siriji, iz minute u minutu, čitajte na linku OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar