Edin Forto, Edin Ramić i Marijana Šećibović u Danu uživo

Vijesti 26. sep 202313:48 0 komentara

U današnjem "Danu uživo" pratimo situaciju na Sjeveru Kosova, nakon dramatičnih događaja u nedjelju. Uživo smo na nekoliko lokacija. Pratimo i sve domaće i svjetske aktuelnosti.

O jučerašnjem sastanku državne koalicije, ali i aktuelnostima iz njegovog resora, govori ministar prometa i komunikacija u Vijeću ministara BiH Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

Kako odgovara na optužbe da učestvuje u malverzacijama uoči Kongresa SDA u korist Bakira Izetbegovića, pitamo danas Edina Ramića, SDA-ovog zastupnika u Zastupničkom domu PS BiH. Naše teme su i aktuelna politička situacija, rad državne vlasti, dogovori da se dogovaraju.

Femicidi u BiH se ponavljaju. Pravni okviri ih i dalje ne prepoznaju. Rodno zasnovano nasilje je sve učestalije. U svjetlu posljednjih slučajeva u Zavidovićima i Ljubuškom razgovaramo o uzrocima koji su doveli do fatalnih posljedica sa prof. dr. Marijanom Šećibović, komunikologinjom i dekanesom Visoke škole za turizam i menadžment u Konjicu, koja provodi projekat “Obrazovanje obespravljenih žena i djevojčica”.

Danas govorimo i o projektu “Mladi za bolje medije” koji je posvećen razvoju inovativnog pristupa jačanju neovisnih medija u Bosni i Hercegovini i unaprijeđenju medijske pismenosti. Projekat finansira Evropska unija, a zajednički implementiraju Mediacentar Sarajevo i JaBiHEU, u saradnji sa UNICEF BiH i uz podršku USAID BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad