Govedarica: Vukanović postaje kontraproduktivan za opoziciju, SNSD likuje

Vijesti 18. feb 202315:11 1 komentar
N1

Nakon brojnih kritika lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića na račun opozicije i saradnje sa vlašću, sve je kulminiralo slučajem Višegrad.

“Izdahnula opozicija u Višegradu”, tekst je kojim je Vukanović ustvrdio da je “formalno umrla lokalna opozicija predvođena, kako je rekao, mešetarom Miroslavom Kojićem, predsjednikom Opštinskog odbora SDS”.

Od ranije u otvorenom sukobu sa dijelom PDP-a, najviše sa dojučerašnjim saborcem Draškom Stanivukovićem.

Takvo ponašanje dobar dio SDS-a, koji ne spori Vukanovićevu snagu, ipak smatra kontraproduktivnim i na ruku vlasti.

Visoki funkcioner SDS Vukota Govedarica na svom facebook profilu naveo je:

“Opoziciono djelovanje i politička borba protiv SNSD-a, narodnog poslanika Nebojše Vukanovića je nešto što je SDS uvijek pozdravljao, ali njegovo djelovanje unutar opozicije postaje kontraproduktivno, posebno iznošenje netačnih tvrdnji vezano za OO SDS Višegrad i njenog predsjednika Miroslava Kojića, rekao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Razumijem da se Vukanović i njegova stranka Za pravdu i red nastoje nametnutu javnosti i nezadovoljnim glasačima, ali način na koji on to radi nije primjeren, jer se sve više fokus stavlja na odnose unutar opozicije, a sve manje na stranke na vlasti i SNSD. Sigurni smo da SNSD likuje nad ovakvim pojavama, iako su odnosi i unutar SNSD i koalicije vlasti daleko lošiji nego što se to predstavlja javnosti”, smatra Govedarica.

Potpuno je neprimjereno da on svoj imidž u javnosti gradi na neistinama o SDS u Višegradu, ukoliko je poznato da je jedini SDS danas opozicija u lokalnom parlamentu, a način glasanja odbornika SDS nije nikada bio, niti treba da bude, protiv interesa građana Višegrada”, rekao je Govedarica.

“Njegov lični odnos i očigledna netrpeljivost prema predsjedniku SDS Višegrad Miroslavu Kojiću, koje imaju genezu iz nekog ranijeg vremena, ne mogu biti opravdanje za napadanje niti Kojića niti SDS u Višegradu”, kaže Govedarica.

“A ukoliko Vukanović smatra da treba da ima veći politički prostor i značaj u Višegradu, kako on i najavljuje, neka to radi pozitivnom promocijom svoje politike i na štetu stranaka vlasti a ne na štetu SDS u toj opštini, iznoseći neistine i uvrede”, poručio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare