Konaković: Dok lupetaju gluposti o razdruživanju na granici su da građane RS ‘razdruže’ od 2 milijarde KM

Vijesti 30. maj 202420:42 0 komentara
N1

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i lider Naroda i Pravde Elmedin Konaković, oglasio se povodom kontinuiranih priča Milorada Dodika i njegovih pristalica o "mirnom razdruživanju".

Podsjetimo, danas je Vlada RS RS formirala i “radnu grupu za izradu sporazuma o mirnom razdruživanju RS”.

“Dok lupetaju gluposti o razdruživanju na granici su da građane bh. entiteta RS ‘razdruže’ od 2 milijarde KM koje nam stoje u zraku. ‘Razdružiće’ ih i od prilike za integrisanjem tržišta u EU tržište. ‘Razdružiće’ ih od investicija i porasta plata. A zadužiće ih u nekoj od banaka”, naveo je Konaković na mreži X.

Dodik je danas najavio da će u roku od 30 dana partnerima iz Federacije Bosne i Hercegovine uputiti, kako ga je on nazvao, “sporazum o razdruživanju”. Ranije je kazao kako će “ponuditi dvije milijarde KM” u te svrhe. Ostalo je nejasno otkud ovaj novac s obzirom na zaduženja i dugove koje Republika Srpska ima.

“To je još jedna obmana, pukne pa se svi mi zabavljamo time. Ne vidimo da se sve lošije živi i da se ne postavljaju ključna pitanja. Zašto se zadužuje, evo i FBiH sve ubrzanije. Zašto je strahovit pad industrijske proizvodnje u RS? Zašto se davimo u svemu, zašto su redovi pred javnim kuhinjama sve veći? Smiješno je davati publicitet takvim njegovim intervjuima. Ovdje trebaju da odgovaraju svi oni koji dižu tenziju i izazivaju paniku od rata, i to krivično”, rekla je Svetlana Cenić ranije za N1 komentirajući ove najave i ponude Milorada Dodika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!