Novi dan: Prvomajski izleti širom BiH

Vijesti 29. apr 202414:36 0 komentara
N1 BiH

U Novom danu gledajte:

Zapaljiva retorika, pominjanje sukoba, politička neodgovornost i krize generiraju odlazak mladih iz BiH i regiona. Koji je suštinski značaj Rezolucije o genocidu u Srebrenici, kako je moguće do pomirenja, kako kroz prošlost možemo izgraditi bolju budućnost razgovaramo sa Sofijom Todorović iz Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji i Azrom Husarić Omerović, novinarkom Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH). Sa gošćama komentiramo i aktuelne društveno-političke teme.

Koliko sve što se dešava trigeruje PTSP kod stanovištva koje je preživjelo ratne strahote? Kako se vlastodršci igraju s našim mentalnim zdravljem, koliko je nehumano vladanje sijanjem straha? Koliko sve što se dešava na političkoj sceni utječe na društvo, porodicu i pojedince razgovaramo sa Markom Romićem, specijalistom traumatske psihologije iz Mostara.

O tradicionalnim i novim prvomajskim izletima, turističkim posjetama, ponudama turističkih organizacija razgovaramo sa Adisom Kusundžija iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Nikolom Kokićem iz Turističke organizacije Trebinje i Davorom Krešićem iz Udruženja turističkih radnika Neuma.

Ne propustite se opustiti uz pjesme duše u Novom danu. Gostuje nam hor “Slavuj” iz Amsterdama koji već 26 godina na repertoaru ima izvornu muziku sa Balkana, a posebno njeguju bosansku sevdalinku. Trenutno holanđani muzičari obilaze bosanskohercegovačke gradove, a s nama su u studiju zajedno sa dirigentom Ivom Boswijkom i stalnim saradnikom profesorom muzike i dirigentom Seadom Siočićem.

Vijesti iz sporta donosi Haris Mrkonja.
Internacionalne vijesti Esmir Milavić

Sa vama je sutra Sanela Dujković.
“Novi dan” gledajte od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!