Pretresi u Banjaluci u slučaju “David Dragičević”

Vijesti 28. feb 202316:35 0 komentara
N1

Na više lokacija u Banjaluci vrše se pretresi objekata u slučaju “David Dragičević”. Ova informacija potvrđena je za N1 iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine po čijem zahtjevu se pretresi i odvijaju.

Sve se dešava po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a na temelju zahtjeva Tužilaštva BiH i uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Prema prvim informacija pretresa se više lokacija u Banjaluci, a osim objekata pod lupom su i pokretne stvari. To je u kratkoj poruci naveo Boris Grubešić portparol Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

N1 je kontaktirala Davora Dragičevića, oca ubijenog banjalučkog studenta koji kaže da ove aktivnosti policije vidi kao uobičajene te da nisu u domenu njegovog interesovanja.

“U četvrtak u 11:30 sa svojim advokatom Ifetom Feragetom imam sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine sa postupajućim tužiocem Ozrenkom Nešković i nakon toga ću se odrediti o daljoj saradnji sa tom institucijom”, rekao je on.

Dragičević je naveo i da trenutno ima “nikakvo ili strašno malo povjerenje” prema institucijama – Tužilaštvu i Sudu Bosne i Hercegovine, koje su kaže u jednom trenutku njemu i članovima neformalne grupe “Pravda za Davida” bile posljednja nada.

Zbog toga najavljuje da će, prekine li saradnju u četvrtak, institucije Bosne i Hercegovine imati isti tretman, kakav su imale institucije Republike Srpske tokom i poslije 2018. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!