Rotaract ruksaci usrećili prvačiće iz rubnih područja grada

Vijesti 01. sep 201616:12 > 16:15
N1

Sarajevo, 1.9.2016. - Rotaract Klub Sarajevo je u Osnovnoj školi „Hašim Spahić“ u Ilijašu organizovao je dodjelu ruksaka za prvačiće iz ove osnovne škole, u sklopu projekta Rotaract ruksak.

Rotaract Klub Sarajevo podjelom ruksaka i školskog pribora ispratio prvačiće u njihovu prvu školsku avanturu, a radost prvačića iz Ilijaša djelili su i njihovi vršnjaci iz 8 drugih škola sa rubnih područja Kantona Sarajevo.

U sklopu ovogodišnje akcije prikupljanja ruksaka, članovi Rotaract Kluba Sarajevo uspjeli su obezbjediti kompletan školski pribor i ruksake za 300 prvačića koji dolaze iz socijalno ugroženih porodica i područja pogođenih poplavama u maju 2014. godine.

“Cilj projekta je omogućiti prvačićima iz socijalno ugroženih porodica i rubnih područja da sa osmjehom na licu zakorače u svoju prvu školsku avanturu. Usrećujući prvačiće, u mnogome olakšavamo i njihovim roditeljima za koje početak školske godine predstavlja veliki trošak, koji u dosta slučajeva teško podnose. Zadovoljni smo urađenim, projekt se nastavlja i naredne godine, a u planu imamo usrećiti i mališane iz drugih gradova“, kazali su iz Rotaract Kluba Sarajevo.

Projekat “Rotaract ruksak” realiziran je isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica i sve donacije idu isključivo za troškove nabavke ruksaka. Sve ostale troškove logistike i organizacije pokrilo je udruženje i volonteri Rotaract Kluba Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook.

N1
N1
N1
N1