Vučić za N1: Interes Srbije je dobar odnos sa Bošnjacima

Vijesti 13. maj 201517:51 > 18:31
N1

"Predsjednik sam Vlade Srbije. Stabilnost Srbije je za mene najvažnija. A kakvu stabilnost imamo ako imamo loše odnose sa Bošnjacima? A kakvu stabilnost imate u Bosni ako imate loše odnose sa Srbima?", kazao je danas Aleksandar Vučić za N1 u obraćanju nakon govora na otvorenju Sarajevo Business Foruma.

Nemojte da se lažemo, ne postoji ta stabilnost i zato je najbolje da mi lijepo sjednemo i da se dogovaramo i da naše probleme riješimo za narednih stotinu godina da ne bismo ratovali kao što smo ratovali od 1912. i uvijek pričali šta je jedan drugom uradio u prošlosti“; kazao je Vučić u izjavi za N1.

Kazao je da nije vrijeme da se “hvalimo time kako nismo imali živih razmijenjenih ljudi na istoku Bosne, Podrinju ili negdje drugo, pa da se mora čekati naredna prilika”.

Nemoj da dođe sljedeća prilika. Hajde da probamo da 50 godina nemamo tih ratova ili bilo čega i ja to najiskrenije mislim. Zato ja imam drugačiju vizuru, drugačiji su nam uslovi, drugačije su nam stvari. Moram da gledam interes Srbije, da je interes Srbije da ima najbolje odnose sa Bošnjacima i ne stidim se da to kažem pred bilo kim“, naglasio je Aleksandar Vučić.

Još je dodao da nije došao u Sarajevo da se udvara bilo kome, te da je ovo već kazao u Beogradu.

Nisam govorio drugima, nego sam baš govorio Bošnjacima ako ste primijetili, zato što znam sve to. Mi i Slovenci super saradnju imamo, bliski smo jedni drugima, investiraju oni kod nas, investiramo mi kod njih, ali izvinite, mi ne živimo zajedno, mi živimo jedni pored drugih. Srbi i Bošnjaci žive zajedno, ako to neko ne vidi, ako ne razumije, kupit ću mu naočale, ima gdje god hoće, ima na kineskoj pijaci jeftine naočale“, zaključio je jasno premijer Vlade Srbije.