Rotaract ruksaci će i ove godine obradovati mališane

Vijesti 19. maj 201516:23 > 16:38
N1

Udruženje Rotaract Sarajevo kroz projekat ''Rotaract ruksak'' za prvačiće iz 12 osnovnih škola u Kantonu Sarajevo priprema ruksake i komplet školski pribor.

U duhu priprema prvačića i njihovih porodica za prvu školsku godinu, Rotaract Klub Sarajevo i ove godine nastavlja sa projektom koji je počeo 2011. godine, a u sklopu kojeg se prikupljaju sredstva i materijali za prvačiće iz rubnih područja Kantona Sarajevo, te mjesnih zajednica koje su u maju prošle godine pogođene poplavama.

Uzimajući u obzir prirodne nepogode koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu u maju 2014. godine i koje su prouzrokovale ogromnu materijalnu štetu, psihičke i materijalne neprilike za veliki broj građana BIH, ovim projektom biće obuhvaćene i neke škole sa područja zahvaćenim poplavama. U ovoj godini smo planirali pripremiti ruksake i školski pribor za 500 prvačića.

”Na ovaj način želimo umanjiti razlike među djecom iz različitih dijelova Kantona Sarajevo, omogućavajući prvačićima iz rubnih područja grada da bez problema i sa osmjehom na licu zakorače u svoju prvu školsku avanturu”, izjavio je predsjednik Rotaract kluba Sarajevo, Goran Kučera.

Akcija “Rotaract ruksak” realizuje se isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica i sve donacije idu isključivo za troškove nabavke ruksaka.

Sve ostale troškove logistike i organizacije pokriva udruženje Rotaract Sarajevo.