Banjalučki biznismen veličao genocid i poručio Srbiji: U Srebrenici smo vježbali za vas

Vijesti 19. dec 202321:12 5 komentara
Saša Trivić/Capital

Saša Trivić vlasnik pekare Manja ponovo je svojim neprimjerenim izjavama na društvenoj mreži X izazvao žestoke reakcije.

U raspravi na društvenoj mreži X Trivić se osvrnuo na žestoke reakcije opozicije u Srbiji na veliki broj glasača iz Republike Srpske na izborima u Beogradu.

“Poslije ovakve pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih.” napisao je Trivić.

U raspravu se zatim uključila jedna korisnica X-a koja je napisala: “Da li to hoćete da u Srbiji napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći.”

Trivić joj je zatim odgovorio gnusnim komentarom: “U Srebrenici smo treninrali za vas, spremite se!”

Trivić koji je vlasnik pekara Manja i preduzeća Krajina Klas i ranije je izazivao žestoke reakcije svojim uvrijedljivim, nepromišljenim i nacionalističkim komentarima na društvenim mrežama.

Trivić je svojevremeno na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz status “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, “sarajevskih Srebrenica”.

Ovakvi statusi izazvali su žestoku reakciju građana koji su pozivali na bojkot proizvoda njegove kompanije.

Trivić se nakon svih izjava izvinio, a to je učinio i ovaj put.

U svojoj objavi je kazao da nije bio dovoljno pametan da ne odgovori na provokaciju i da nije razmišljao o drugačijem tumačenju onoga što je napisao.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare