Vukanović krivično goni Stanivukovića: Ovo je hajdučija, Draško je prevara

Vijesti 09. feb 202312:43 4 komentara
N1

Lider Pokreta za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Prijavu je predao Okružnom javnom tužilaštvu zbog zloupotreba položaja i ovlaštenja te drugih krivičnih djela.

Vukanović kaže da ni bivši gradonačelnik Banjaluke IGor Radojičić koji je bio iz SNSD-a ne bi potpisivao nezakonite transfere novca koje navodi aminuje Stanivuković u saradnji sa Vladom, ali i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom.

Ovaj put u fokusu je izgradnja dvorane za ATP chalenger 250 koji bi se trebao u Banjaluci desiti u aprilu, a koji je zbog radova u Beogradu, porodica Đoković odlučila realizovati u gradu na Vrbasu.

Vukanović optužuje Stanivukovića da je nenamjenski, mimo ugovora i procedura prebacio Teniskom savezu RS već 5 miliona KM, te da namjerava podići kredit od 25 miliona KM, te sav finansijki teret prebaciti na turnir. Navodi da firma sina Željke Cvijanović gradi objekte.

“Ovo je hajdučija”, glasan Vukanović, koji i dalje stoji kod toga da je Stanivuković u simbiozi kako kaže sa režimom Milorada Dodika, da pogoduje krupnom kapitalu i SNSD tajkunima.

“Da sam znao da će piti kafu sa Dodikom, nikada ga ne bih podržao za gradonačelnika”, ističe.

Šokantna je informacija da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas dobio odluku i dobio podršku svih odbornika da cijenu izgradnje sportske dvorane za potrebu organizacije teniskog turnira, koji će samo jedne godine organizovati Novak Đoković dok se ne renoviraju tereni u Beogradu, poveća za nevjerovatnih 300%, sa 5 na 15 miliona maraka. Zbog ove investicije grad Banjaluka planira da se zaduži za 25 miliona maraka, što predstavlja nevjerovatan skandal.

Stanivuković je odgovorio u više navrata, ošto svom dojučerašnjem saborcu.

“Da je samo jedna rečenica tačna, ali samo jedna. Dvorana od prvog dana, pa do danas košta 18 miliona KM. Banjaluka će svoje učešće u projektu sa 5 miliona KM povećati na 15 miliona KM, jer dvorana i sva infrastruktura ostaje Gradu. Iste pojave koje kritikuje u Banjaluci, u drugim opozicionim gradovima su potpuno u redu. Dvostruki aršini. Vukane prijatelju, nije cilj u politici pobijediti u opoziciji, nego pobijediti vlast.”, napisao je Stanivuković na svom Twitter profilu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare