Poznato zdravstveno stanje povrijeđenih vojnika EUFOR-a u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku

Crna Hronika 24. apr 202413:30 0 komentara
CrnaHronika.com

U Univerzitetski klinički centar Tuzla jučer su u 19:52 sati u prijemnu ambulantu Klinike za hirurgiju JZU UKC Tuzla, sanitetskim vozilom UN snaga dovežena tri pacijenta, nakon što su sudjelovali u saobraćajnoj nesreći u Srebreniku.

Nakon pregleda i obrade od strane ljekara Klinike za hirurgiju jedan pacijent je otpušten na ambulantno liječenje, dok su dva zadržana u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla na opservaciji.

Pacijentica inicijala G. C. (2005. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitalizirana je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije zbog kontuzija u prijedjelu glave i tijela. Pacijentica je hemodinamski i respiratorno stabilna, zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

Pacijent inicijala M. F. (1997. godište) nakon sprovedene dijagnostičke obrade hospitaliziran je na Odjelu opšte abdominalne hirurgije Klinike za hirurgiju radi opservacije, uključena je ordinirajuća medikamentozna i infuziona terapija. Pacijent hemodinamski i respiratorno stabilan zadovoljavajućeg općeg stanja, bez tegoba.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!