Slavni koji više to nisu: Umjesto glume, krenuli potpuno drugim stazama

Showbiz 31. jan 202316:09
Shutterstock

Nakon što steknu svjetsku slavu i ogromno bogatstvo, neke slavne osobe odluče napustiti svjetla reflektora u potrazi za drugim poslovnim interesima. Bez obzira na to je li povlačenje privremeno ili trajno, neke bivše slavne zvijezde sada rade daleko više "uobičajenih" dnevnih poslova u privatnom sektoru.

Iako je promjena životnog stila za mnoge slavne osobe manje glamurozna, velika prednost normalnog posla je opraštanje od stresnog i dugotrajnog pritiska Hollywooda. U nastavku donosimo nekoliko imena bivših slavnih osoba koje su krenule potpuno novim stazama i sada rade svakodnevne poslove kao i “obični” ljudi.

Freddie Prinze Jr.

Freddie Prinze Jr. poznat je po filmu “I Know What You Did Last Summer”, u kojem je upoznao svoju buduću suprugu, glumicu Sarah Michelle Gellar. Prinze Jr. i dalje je ostao u showbusinessu, ali je odlučio raditi iza kamere kao producent za američku kompaniju World Wrestling Entertainment (WWE). No, kada je tome došao kraj, Freddie je krenuo u potpuno novu industriju, stvorivši kulinarsku kompaniju “Foodstirs” sa svojom suprugom.

Shutterstock

Angus T. Jones

Najpoznatija uloga Angusa T. Jonesa bila je u seriji “Dva i pol muškarca”. Svoj prvi glumački posao dobio je kao dječji glumac kada je imao pet godina, pojavivši se u filmu “Simpatico '99”. 26-godišnjak je također glumio u filmovima kao što su “The Rookie”, “George of the Jungle 2”, “Bringing Down the House”, “See Spot Run” i “The Christmas Blessing”.

Shutterstock

Nakon što je najavio odlazak u “penziju”, Jones je odlučio ući u privatni sektor, iako se “Dva i pol čovjeka” i njegova druga djela i dalje prikazuju na platformama kao što su Amazon i Hulu. Trenutno je zaposlen u Toniteu, multimedijskoj kompaniji koja finansira i proizvodi široku lepezu komunikacijskih usluga.

Macaulay Culkin

Macaulay Culkin je kao dijete glumio u filmu “Sam u kući” koji ga je i proslavio. Ovih dana Culkin posjeduje i upravlja satiričnom web stranicom “Bunny Ears”, a omiljen je i zbog svojih duhovitih tvitova na Twitteru.

Shutterstock

Sarah Michelle Gellar

Sarah Michelle Gellar debitirala je kada je imala četiri godine, pojavivši se u filmu “Invasion of Privacy” iz osamdesetih. Uspjeh je doživjela nekoliko godina kasnije kada je glumila Kendall u “All My Children”, nakon čega je uslijedila “Buffy, the Vampire Slayer”.

Shutterstock

Gellar nastavlja glumiti, ali vodi i vlastiti lifestyle brend, s akcentom na kuhanje. Godine 2015. formalno je osnovala svoj poslovni subjekt i izdala svoju prvu kulinarku koja je postala bestseler.

Screenshot/Facebook

Julia Stiles

Krajem 90-ih i početkom 2000-tih, Julia Stiles stekla je slavu kao tinejdžerska glumica glumeći u velikim hitovima kao što su “Save the Last Dance” i “10 Things I Hate About You”. Nakon nekoliko godina počela se sve rjeđe pojavljivati ​​u filmovima, ali to je bio namjerni prekid. Stiles se odlučila usredotočiti na svoje filantropske aktivnosti. Umjesto da stane pred kameru, počela je blisko surađivati ​​s humanitarnim organizacijama poput Habitat for Humanity i Amnesty International. Nakon što je provela nekoliko godina daleko od filmske industrije, vratila se na ekrane u “Rivieri” 2017. godine.

Shutterstock

Heather Locklear

Heather Locklear iz “Melrose Placea”, intenzivno je radila tokom 80-ih i 90-ih, ali nije bila poznata samo po glumi nego i po svojim rock romansama. Udala se za bubnjara Motley Crue Tommyja Leeja 1986, a godinu dana nakon njihovog rastanka 1993. udala se za člana Bon Jovija, Richieja Samboru. Iako je Locklear povremeno glumila tokom godina, nije više aktivna u industriji kao nekad. Poput mnogih starleta njenog doba, Heather se tokom 2000-tih suočavala s nizom ličnih izazova.

Shutterstock

MC Hammer

MC Hammer zaradio je gomilu novca, ali ga je uživao i trošiti, pa je 90-ih proglasio bankrot. Nakon što se povukao iz svijeta muzike, postao je propovjednik. Krajem devedesetih imao je vlastitu emisiju pod nazivom “MC Hammer and Friends” koja se emitirala na Trinity Broadcast Networku. Producirao je i vlastiti reality show, “Hammertime”, koji je kratko trajao. Još uvijek povremeno objavljuje muziku, ali se uglavnom fokusira na propovijedanje.

Shutterstock

Cameron Diaz

Cameron Diaz pojavila se u nekim od najpoznatijih romantičnih komedija i bila je jedna od najbolje plaćenih glumica na svijetu. Napisala je i dvije knjige o zdravlju. Nakon što se povukla iz svijeta glume, u potpunosti se posvetili porodici, a radila je i za organizaciju američkih veterana iz Iraka i Afganistana. Ipak, nakon osam godina pauze, Cameron Diaz je na radost brojnih fanova najavila povratak. Krajem prošle godine počela je radila je na novom Netflixovom filmu “Back in Action”, uz Jamieja Foxxa.

Kristin Davis

Kristin Davis najpoznatija je po ulozi Charlotte York u seriji i filmu “Seks i grad”. Također se povukla iz filmskog svijeta te se udružila s kompanijom Belk kako bi kreirala liniju ženske odjeće i modnih dodataka inspiriranih njenom ulogom u hit seriji. Davis je kao inspiraciju za svoje dizajne navela svoje odrastanje na jugu. Godine 2004. pojavila se u reklamama “Head & Shoulders” i “7-UP”, a također je postala lice kozmetičke kompanije “Maybelline”.

Shutterstock

Meg Ryan

Još jedna penzionisana glumica je Meg Ryan, koja je glumila u nizu romantičnih filmova 1980-ih i 90-ih, prije nego što je stala iza kamere kao rediteljica. Kasnije je svoje poslovne veze koristila i za finansiranje i produkciju nezavisnih filmova. Objavila je filmove kao što su “Životi svetaca”, “Dugo je prošlo”, “Pola neba” i druge. Ryan je radila s poznatim glumcima i glumicama poput Johna Lithgowa, Kat Dennings i Kevina Zegersa. Njen prvi film premijerno je prikazan 2015. na filmskom festivalu u Middleburgu.

Shutterstock

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar