“Četvoročlana banda” – žene koje su uz kraljicu ostale do posljednjeg trenutka

REUTERS/Alastair Grant/Pool via REUTERS/File Photo

Kraljica Elizabeta II. koja je jučer preminula u 96. godini, pored sebe je imala četiri žene od povjerenja koje su s njom ostale do kraja.

One su bile dio kraljičinog užeg kruga i ona je imala potpuno povjerenje u njih.

Kraljica se na njih mogla osloniti uvijek i u svim situacijama, a one su princeza Anna, kraljičina kći, Sophie, vojvotkinja od Wessexa, žena kraljičinog sina, princa Edwarda, Elizabetina prijateljica iz djetinjstva lady Pamela Hicks i njena osobna asistentica Angela Kelly.

“Kraljica je bila nevjerojatna”, izjavila je Sophie prošle godine tijekom sahrane princa Philipa.

Otkako se udala za princa Edwarda, Sophie je dobila naklonost svoje svekrve za njenu tihu marljivost i posvećenost svojim dužnostima kao član kraljevske obitelji.

Neki su čak pričali da se kraljica prema njoj ponašala kao prema kćerki. Njih dvije su skoro svake subote prije pandemije koronavirusa uživale u filmskim popodnevima dok su zajedno gledale stare filmove.

Za razliku od ostale tri žene, Angela Kelly ima nešto skromnije podrijetlo, a kraljevskoj obitelji se pridružila početkom devedesetih, da bi 2002. bila unaprijeđena u kraljičinu osobnu asistenticu.

Njena službena titula je osobni savjetnik i kustos kraljičinog nakita, obilježja i odjeće. Godine 2006. imenovana je za člana Kraljevskog viktorijanskog reda (MVO), a 2012. unaprijeđena je u poručnicu istog reda (LVO).

Princeza Anna je bila kraljičina desna ruka, te je mnogi smatraju i najvrjednijom članicom obitelji. Osim što je najmarljivija, princeza Anna je zaradila i titutlu jedne od najopasnijih žena kraljevske obitelji jer je nitko ne može kontrolirati, pa čak ni kraljica. Ona je i jedina osoba koja je kraljicu Elizabetu mogla u svakom trenutku dobiti na tajni broj.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari (0)

Vidi sve komentare