Alađuz za N1: Problemi u BiH su rješivi, kao i svugdje

Vijesti 22. okt 201907:13 > 07:16
N1

Dženana Alađuz, direktorica Infohousea i kolumnistica Intervju.ba, kazala je danas za N1 da se problemi u Bosni i Hercegovini mogu riješiti kao i u svakoj drugoj državi, ali da je stvar u prioritetima.

Govoreći o toj temi, ona je rekla da su žene u bivšoj Jugoslaviji, pravo glasa dobile četrdesetih godina prošlog stoljeća, a u Švajcarskoj tek tridesetak godina poslije.

Švajcarskoj koja je danas jedna od najbogatijih i najrazvijenijih zemalja svijeta.

”Ovo se sve može riješiti u svakoj državi, samo je stvar toga šta su nama prioriteti. Silno sam se iznenadila kad sam saznala da smo mi kao žene dobile pravo glasa četrdesetih godina, a Švajcarska sedamdesetih. Trideset godina ranije od jedne Švajcarske. Može se, samo je stvar šta su nam prioriteti”, ispričala je Alađuz u razgovoru s Almom Dautbegović Voloder.

Ona je govorila i o migrantskoj krizi s kojom s BiH suočava posljednjih mjeseci.

”Bihać nije na Mjesecu, Bihać je u Bosni i Hercegovini’‘, kazala je ona komentarišući nesolidarnost i slabu solidarnost građana glavnog grada BiH s građanima Bihaća.

Na pitanje da li se osjeća sigurno u Sarajevu, Alađuz je rekla da ovdje ”ni policajci nisu sigurni”.

 ”Na svakodnevnom nivou, kad idem u granap, živim kao sav normalan svijet. Ali nekad kad sam sama u tišini, kad vidim i kad saberem, naravno da ne. Ako policajci nisu sigurni, što bih bila ja?’‘, zapitala je gošća N1.

Ona je komentarisala i ostale aktuelne teme.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad