Vlada RS: Mladima još po 100 KM, 1.000 KM djeci poginulih boraca

Vijesti 01. sep 202216:37 2 komentara
N1 BiH

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena i to u iznosu od 1.000 КM. Isplata je predviđena za septembar, a vršiće se prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Takođe, Vlada je donijela Odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od po 100 КM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.

Ovo je drugi put da Vlada Republike Srpske realizuje ovakav vid podrške, što u Vladi smatraju posebno značajnim na početku školske godine.

“Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada Republike Srpske donoseći Odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima”, saopšteno je iz Vlade odakle navode da će svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu biti isplaćeni po automatizmu, dok oni koji nisu registrovani, a imaju između 16 i 29 godina mogu da se prijave putem linka https://inp.vladars.net.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare